Работно облекло

Блог

3 Задължителни Елементи от Медицинското Работно Облекло
08 Юни 2020

Изборът на работно облекло ви представя по определен начин пред света. Това важи с особена сила, ако сте медицински служител. За да изградите професионален образ и връзка на доверие с вашите пациенти и колеги, важно е да разполагате с определени елементи като част от вашето медицинско работно облекло.


Удобни медицински чехли

Лекарската професия често изисква дълги часове стоене на едно място или ходене, което може да бъде трудно и неприятно за стъпалата, краката, коленете и долната част на гърба. Подовете на болницата често са плочки, а не с килими, което може да направи ефекта от стоенето още по- неприятен за тялото ви. Затова е препоръчително да изберете удобен чифт медициснки чехли, които изглеждат професионално отвън и същевременно да осигуряват удобство за вашите крака.

Подходящите медицински чехли за дълги смени обикновено поддържат стъпалата в добра форма, за да се избегне натоварване и натиск, мехури и рани.


Медицинска шапка и маска

Някои области на медицинската професия изискват сестри и лекари да покриват косата си по време на специфични процедури. Вместо да носят хартиени шапки за еднократна употреба, много медицински специалисти предпочитат пъстри шапки от плат. Плюсът е, че тези шапки да са готини, удобни и да се мият. Също така могат да съответстват на медицинското облекло и да забавляват. Някои дори имат апликации като животински уши за медицински специалисти, работещи с малки деца.

Медицинските маски са задължителен елемент от облеклото на специалиста. И те като шапките могат да са за еднократна употреба или за многократна като съществуват различни цветове и стилове, които да подхождат на цялостната визия.


Медицинска туника

Не е задължително вашето медицинско работно облекло да бъде в бяло, тъмно синьо или зелено, както често виждаме по телевизията в различни сериали. Съществуват разнообразни цветове, тъкани и модели, които ще създадат настроение в дългия ден като същевременно ще осигурят основната функция на облеклото – да предпазват. Има различни модели и размери в зависимост от тава дали се търси мъжко медицинско облекло или женско.

Важно е медицинската туника да бъде от естествени материали, за да ви осигурява нужната прохлада в летните месеци. Като бонус трябва да бъде с дълбоки джобове за носене на всичко необходимо, когато сте в движение: химикалки, мобилни телефони, стетоскопи, очила и т.н.