Работно облекло

Блог

5 неща, които разкрива вашето работно облекло
07 Април 2020

Пазите ли още някоя тениска от училищната униформа? Помните ли модата всички да се подписват на нея в последния учебен ден? Може би сте я изхвърлили, но ако днес я видите като част от облеклото на вашето бивше училище, ще я разпознаете без проблем. И това е така, защото униформеното облекло разказва история по един различен начин. Обикновено прави връзка с компанията или фирмата. Кои са нещата, на които да обърнем внимание в работното облекло, за да бъде то запомнено?

Цветове

Цветовете са най-забележимият индикатор по отношение на облеклото. Първото нещо, за което се сещате, когато видите униформа, са какво представляват тези цветове и как се открояват. Например, свикнали сме да свързваме белият цвят медицинско работно облекло. Повечето лекари и специалисти в областта на здравеопазването се обличат в бяло, макар през последните години да се наложиха и други цветове. В примера с медициското облекло е важно да отбележим, че цветовете не са случайно избрани. Дрехите на лекарите трябва да бъдат чисти и затова те са винаги в светли цветове. Модерното зеленикаво или синкаво медицинско работно облекло, което много пациенти разпознават в болници и поликлиники спомага за намаляване на стреса като в същото време спазва изискванията за висока хигиена и отличимост на петна и замърсяване. 

Разбира се, цветовете на марката могат да бъдат контрастни, за да изпъкне по-добре логото. Така лесно могат да се идентифицират с марката или дори с конкретно изживяване в ресторант или хотел например. Причината е в това, че цветовете задават настроението, което искате да породите у някого. Изберете подходящи, които да отговарят на бизнеса ви.

Материя

Материята, от която е изработено работното облекло, зависи от редица фактори. Например, в каква среда работи персонала, нужда е ли се от специфични предпазни средства и др. Униформеното облекло от висококачествена материя разкрива, че компанията се грижи за персонала си и цели неговото удобство. Платовете от естествени влакна винаги са най-доброто решение, защото се поддържат лесно, изглеждат добре и след дълги часове носене.

Униформа подходящ размер и модел

Удобната униформа прави впечатление за професионализъм и грижа към служителите. Клиентите обръщат внимание на всеки детайл и не трябва да пренебрегвате как стои униформата на вашите служители. За целта изберете дизайн, който да подхожда на всеки, да е лесен и удобен, съобразен с ежедневните им задължения.

Стил и цялостен дизайн

Под стил имаме предвид цялостния дизайн - от тъканта до кройката, дължината и усещането за стила. Класически или модерен ? - всичко зависи от цялостната ви концепция. Някои униформени дрехи ви карат да се чувствате сякаш сте се върнали назад във времето. В определени ситуации това е подходящо – ако държите хотел или ресторант с ретро среда. Ако искате да избегнете от подобна ситуация, подбирайте изчистени модели с еднообразна тъкан. Така ще подчертаете официалността и същевременно клиентите лесно ще ви запомнят.

Честа смяна и разнообразни концепции

Ясно е, че светът се променя. И ние с него. Униформите са дрехи и те се износват, т.е. имат нужда от смяна на определен период от време като целта е не само да изглеждат по-добре, но и да се осъвременят. Колко често е хубаво да се прави това? Зависи от бизнеса и от това какво представляват униформите, но поне веднъж годишно. За да изглеждат добре служителите ви, да се чувстват комфортно, докато работят с клиенти, и да поддържате положителен имидж на бранда, важно е униформите да бъдат изрядни.

За да поръчате нови, доверете се на Фея ЕООД – дългогодишен партньор при избора на качествени български работни облекла и аксесоари.

Свържете се с нас на телефон 088 844 7790 и поръчайте новата си униформа.