Работно облекло

Блог

5 предимства на медицинските туники като работно облекло
26 Април 2019

Всеки, който е работил в здравно заведение, е носил медицински туники като част от работно облекло. Макар това е общата униформа, носена от лекари, медицински сестри и други специалисти, много хора не разбират защо туниките са толкова разпространени.

Ние от Фея ЕООД ще ви представим 5 причини да изберете медицински туники като работно облекло.

1. Поддържане на санитарни условия

Медицинските туники служат като защитно покритие за здравните специалисти. Те покрива потребителя от телесни течности или други опасни зарази при контакт с пациента. Повечето лекари и медицински специалисти пренасят различни бактерии. Затова, когато отидат на работа, сменят своето облекло със стерилно и чисто работно.

2. Здрави материали

Важно е в болниците да се поддържат санитарни условия за пациентите. Медицинските туники са от материал, който се почиства лесно и ежедневно. Много болници или други места дезинфекцират медицинското работно облекло в автоклав. Автоклавът е фурна с висока температура, в която умират бактерии и други инфекциозни организми, полепнали по работното облекло на специалиста. Медицинските туники са изработени от подходящи материали, за да устоят на високата температура и условията на труд.

3. Осигуряват ежедневен комфорт

Медицинските специалисти прекарват много време на крак. Подобна физическа работа изисква способността да се движиш свободно. Медицинските туники позволяват на тези, които ги носят, да се движат удобно. Това гарантира, че лекарите и медицинските сестри могат да завършат работата си, както и да поддържат своя комфорт.

4. Предлага се в много стилове

В миналото работното облекло за лекари и специалисти бе в бяло. Днес много производители предлагат различни пъстри решения и модели. Макар че бялото изглежда класика, то е трудно за поддържане. Все повече специалисти избират син или зелен цвят за медицинска туника, защото петната не личат толкова. Благодарение на различни дизайни медицинските специалисти могат да взаимодействие с пациенти и това да помогне на работата им с тях.

5. Подходящи са не само за здравни специалисти

Медицинските туники са чудесен избор за работно облекло за всички здравните специалисти заради лесното и удобно почистване.

Поръчайте вашите медицински туники от Фея ЕООД. Изберете ги по ваш вкус, а ние ще се погрижим да бъдат качествени и красиви! Обадете се сега на телефон 088 844 7790.

Очакваме ви с нетърпение!