Работно облекло

Блог

6 Начина да Създадете Стилна Униформа за Жени
26 Март 2020

Създаването на работна униформа е изключително важно за развитието на бизнеса. Униформата прави много повече от това да спести време и пари; тя определя как искате да бъдете възприемани в света на бизнеса, каква марка представлявате (независимо дали това е бизнес или ваша собствена лична марка) и каква работа работите. Нека си признаем, че жените са облагодетелствани в това отношение, понеже имат повече възможности за облекло от мъжете. Определянето на отделните елементи, които съставят стилна униформа за жените, е предизвикателство. А за компания, която изгражда нова униформа за женския си екип, има толкова много неща, които трябва да се вземат под внимание. С помощта на тези шест униформени компонента, е възможно да се изгради стилна униформа, която да работи за вашата марка, а също така да се вземат предвид изискванията на жените, що се отнася до облеклото.

Различни стилове и компоненти

Всяка жена е различна. Ако дадена компания създаде униформа за жени, която включва общия вид, тогава не забравяйте да предложите различни облекла. Например, някои жени по-удобно в панталон, отколкото пола. Бъдете сигурни, че каквато и материя или цвят да изберете, има опции в поли и панталони. В идеален свят би било чудесно да предложите униформа за жени с две опции за панталон, два варианта на пола и рокля.

Да приляга добре

Прилягането на дрехата е също толкова важно, колкото и стилът. Панталон в изчистен стил няма да отговаря на всички форми на тялото. Понякога панталон с тънка линия е по-подходящ. Същото важи и за топове, поли и сака. Съобразете със специфичните изисквания и предложете варианти на вашите служители. Все пак е важно да се чувствам комфортно в своето работно облекло.

Цветове

Цветовете на работната униформа следва да са съобразени с тези на марката, ако има такава възможност. На какви да се спрете обаче, ако нямате конкретика за марката?

Например, повечето жени се чувстват по-уверени, носейки по-тъмни цветове за панталони и поли. Светлите цветове пък са най-подходящи за ризи и блузи, за да осигурят светлина. Най-често се избират цветове, които да отговарят на повечето тонове на кожата, като бяло, различни нюанси на синьо, зелено и евентуално червено. Цветове като оранжево, лилаво и жълто не са особено подходящи за униформа, работни елеци и др.

Ризи и блузи

В някои фирми се допуска ризата и блузата да се избира индивидуално от служителите. Така се дава личен избор и комфорт. Невинаги обаче тази стратегия работи, защото има разлика между стила и цветовете на отделните униформени елементи.

За да избегнете това, или определете конкретен цвят, нюанс и стил, или просто осигурете еднакви за всички.

Материята е важна

Жените обичат да се чувстват комфортно, докато работят, и това е ключово за тях, особено на отговорни длъжности. Чудесен вариант за стилна униформа за жени са дълги рокли от естествени материи, които падат свободно. Цветът обикновено е черен, тъмно син или кафеникав, за да може лесно да се комбинира със сако, елек или друго.

Материята на работното облекло е важна. Тя трябва да осигурява нужния комфорт, лекота на движението, да не е изцяло синтетична и да издържа на ежедневна употреба.

Подръжката

Изберете стилни униформи за жени, които се поддържат лесно. Химическото почистване на дрехите всяка седмица не е препоръчително и е рентабилно. Каквото и да решите, дайте ясни инструкции на вашия екип за това как да се грижи за униформата си.

Стана ясно, че изборът на работно облекло за дамите е предизвикателство, за което ви трябва доказан партньор. Фея ЕООД е водещ производител на работно облекло и фирмени униформи с високо качество. Ние предлагаме широка гама от продукти, както и поръчка по ваш избор и модел. Свържете се с нас днес,  за да изберем най-доброто за вашата фирма.