Работно облекло

Блог

7 Вида Лични Предпазни Средства, Които Гарантират Безопасност на Работното Място
31 Март 2020

Като работодател вие отговаряте за безопасна и здравословна работна среда за вашите служители. Запознати сте с рисковете за безопасността във вашия сектор, както и с мерките, които можете да предприемете, за да противодействате на тези рискове. Най-ефективният начин е като използвате лични предпазни средства (ЛПС). Спазвайте инструкциите за употреба, проверявайте годността им редовно, за да осигурите нужната защита на вашите служители.

В кои случаи да употребявате лични предпазни средства?

 

1. За безопасност за главата

Носенето на каска осигурява защита на главата и може да я предпази от наранявания.

Изберете здрава каска, която е адаптирана към условията на труд. Има елегантни дизайни и допълнителни екстри, които превръщат ежедневното носене в удобство.


2. За защита на очите

Очите са най-сложните и крехки части от нашето тяло. Всеки ден повече от 600 души по света получават наранявания на очите по време на работата си. Благодарение на добър чифт предпазни очила, тези наранявания могат да бъдат предотвратени. Влизате ли в контакт с ярка светлина или инфрачервено лъчение? Тогава изберете подходящи очила за идеалната защита!

 

3. За предпазване на слуха

Когато работната среда е с високи нива на звука, важно е да се обмисли защитата на слуха. Тапите за уши са много практични и удобни. Изберете лични предпазни средства за слуха, които отговарят на дейността и сферата.


4. За поддържане на дишането
Носенето на маска по време на работа не е лукс, когато влизате в контакт с опасни материали. 15% от служителите в ЕС вдишват изпарения, дим, прах или друго, докато изпълняват работните си задължения. Праховите маски предлагат защита срещу фин прах и други опасни частици. Ако материалите са токсични, използвайте маска за цялото лице. Тя прилепва плътно към лицето, за да предпази носа и устата от вредно замърсяване.


5. Защита на ръцете с правилните ръкавици

Ръцете и пръстите често се нараняват, така че е жизненоважно да ги защитите правилно. В зависимост от сектора на работа, можете да избирате от ръкавици с различни приложения:

 

·              защита срещу вибрации

·             защита от порязвания от остри материали

·             защита от студ или топлина

·             защита срещу бактериологични рискове

·             защита срещу пръски от разредени химикали

 

6. Защита за краката
Предпазни обувки  и ботуши са идеалното решение за защита на краката по време на работа. Антископична подметка е полезна при работа във влажна среда, определено ако знаете, че 16,2% от всички промишлени произшествия са причинени от спиране или плъзгане.


7. Носете правилното работно облекло

Предотвратяването на злополуки е от решаващо значение в претъпкан автосервиз. Ето защо добрата видимост по време на работа е задължителна не само в тази сфера. Яке и панталони с добра видимост от далеч, изработени от здрава тъкан, могат да помогнат за предотвратяване на злополуки.

Качественото и подходящо работно облекло е задължително за служителите в определени сфери, тъй като им осигурява комфорт. Заедно с личните предпазни средства работниците се защитават максимално от неприятни ситуации  по време на ежедневните си задължения.

Поръчайте лични предпазни средства и качествени работни облекла по ваш вкус от Фея ЕООД.

Осигурете спокойствие и комфорт на служителите си!