Работно облекло

Блог

Цветът на медицинското работно облекло е по-важен, отколкото сте предполагали
08 Март 2019

Знаете ли защо операционното облекло е винаги в зелен цвят?

Това далеч не е просто цвят, който някой някога произволно е избрал за престилките в операционната зала. Истината е, че именно зеленият цвят неутрализира гамата, която най-често се простира пред очите на хирурзите - червената. С цел, по-качествена и своевременна концентрация над операцията и, разбира се, избягване на погрешни стъпки, цветът на отсрещната престилка трябва да има ефектът на неутрализация от основната точка на концентрация на специалистите.

Парадоксът е, че доказано положителният ефект на зеленият цвят на престилките от професионална гледна точка, е в пълен контраст с ефекта върху пациентите. Първосигналната асоциация на средностатистическия човек с болница е въпросният зелен цвят, който, от своя страна, носи със себе си неприятно и потиснато чувство в бъдещите пациенти. За радост, работното облекло на останалите служители далеч не е нужно да се ограничава до зелено.

Eто затова, сред нашите медицински облекла ще намерите приветливи цветове и дизайни, които ще създадат усещане на спокойствие, уют и доверие, за да създадете атмосферата, която е нужна за съвременното европейкско медицинско предприятие, от какъвто и тип да е то.

Медицинската професия е не просто професия, а призвание с животоспасяващо значение. За нас във във Фея ЕООД, е важно да подсигурим нужното удобство и за самите медицински служители, затова освен в различни цветови гами, нашето медицинско работно облекло предлага и избор от материи:

  • Полиестер, който е лесен за поддържане. Цвета на полиестерното работно облекло е устойчив при пране, а самата материя не се мачка.
  • Комбинация между памук и полиестер - изцяло дишаща материя, която осигурява комфорт на тялото през целия ден.

За да се възползвате се от широката ни гама медицинско работно облекло, моля свържете се с нас на 0888 44 77 90!