Работно облекло

Блог

Прекрасни дамски медицински туники по Ваш вкус от Фея ЕООД
27 Септември 2019

Днес все по-популярни работни облекла за здравни служители са медицински туники. Те са атрактивни, пъстри, удобни и подходящи дори за дамите в професията. Изработени от качествени материали и с интересни дизайни от Фея ЕООД, медицинските туники са идеалното решение за работното ежедневие.

Преди да разгледаме как да изберете подходящият модел за Вас, ще се разходим из историческия развой на медицинското работно облекло.

Еволюцията на медицинско облекло

До началото на 20-ти век е било обичайно медицинските сестри да носят униформи, които обикновено са били рокли. През този период лекарите са били предимно мъже и са изпълнявали всички процедури с обикновени дрехи. Не са използвали престилки и специално стерилизирани дрехи. Но след 1918 г. след испанският грип, който се разпростира бързо, се налага лекарите да носят маски с цел да се предпазят от вируса. След това, през 40-те години на миналия век чистотата в операционната зала стана важна и това се отразява и на белите престилки и облеклото, носено от медицинския персонал.

Не след дълго обаче цветът на традиционното медицинско работно облекло се променя. Заради яркото осветление в болниците белите дрехи не са подходящи, защото предизвикват напрежение в очите. През 60-те години светлозеленият нюанс измества бялото е работните облекла на медицинския персонал. След това през 70-те години зелените медицински работни облекла стават стандартна униформа, която се ползва и до днес.

Как да изберете най-подходящата медицинска туника?

Ако имате свободата да изберете модела и дизайна на своя медицинска туника, имайте предвид следните неща:

  • Цвят и дизайн по Ваш вкус
  • Модел
  • Качествен плат, подходящ за ежедневна употреба

За да изберете подходяща медицинска туника, която ще отговори на всичките Ви изисквания, свържете се с нас на телефон 0888 44 77 90.

Доверете се на Фея ЕООД за качествени работни облекла по Ваш вкус. Ние разполагаме с богат асортимент от предложения за работни облекла, които задоволяват всеки вкус.