Работно облекло

Блог

Как да се погрижим за хигиенистите в екипа
24 Април 2019

Всеки тип бизнес, който разполага с физически адрес, разполага и с хигиенисти. Те са често незабележими и дискретни. Често идват, когато нас ни няма и си тръгват преди да сме дощли. Те са обаче неразделна част от екипа. Допринасят за безупречния вид на работното ни място. Грижат се за дезинфекцията и дълбокото почистване.

Макар да изглежда рутинна и обикновена, тяхната работа е свързана със сериозен риск за здравето. За изпълнението на тяхната дейсност се изискват отлични познания за свойствата на препаратите, тяхното действие и взаимодействие. Перфектно познаване на указанията за употреба. Важно е всеки служител да бъде надлежно инструктиран спрямо указанията на всеки препарат и съответната работна среда. Има предприятия, в които опасността от запалимост е твърде висока и това трябва да бъде съобразено. Има други – в които употребата на масла е прекомерна, което налага почистване със специални обезмасляващи препарати.

Освен с отлични познания хигиенистите трябва да бъдат снабдени и с качествено работно облекло и предпазни средства. Работното облекло за хигиенисти обикновено включва дълъг панталон и туника с дълъг ръкав, за да е добре покрита кожата и да се намали възможността за директен контакт с химикалите и с различни зарази и микроби. Личните предпазни средства като ръкавици и в някои случаи маски също са задължителни за сигурността на хигиениста. Важно е обувките на хигиениста да бъдат затворени и с достатъчно твърда подметка.

Фея ЕООД предлага широка гама работно облекло за хигиенисти в различни свежи разцветки и от перфектни материали.