Работно облекло

Блог

Зимно работно облекло – как да се погрижим за него в летните месеци?
08 Май 2020

Заради своята специфика, зимното работно облекло изисква определени грижи. Често, то е съставено от материи, които се перат на определени градуси, не се използва центрофуга, внимава се с препарати и други важни неща. За да поддържате своето зимно работно облекло свежо и чисто докато не го ползвате през летните месеци, имайте предвид следните неща:

 

Спазвайте предписанията на производителя
Когато има предписания за това как да се пере и поддържа дадена дреха, не ги пренебрегвайте с лека ръка. В противен случай може да се свие, разнищи, обезцвети или да загуби функцията, която е имала. Първото и основно правило за това да поддържате своето зимно работно облекло е да спазвате предписанията на производителя.

Изсушете на стайна температура

Понякога използването на сушилнята не е особено добър вариант, особено ако говорим за работно облекло. Избягвайте да го пускате там, още повече в комбинация с други дрехи. Вместо това използвайте топлината на дома. Може да ви отнеме повече часове, но поне ще сте сигурни, че дрехата ще изсъхне.

 

Отделете нужното време за пране и сушене

Зимата е студено и прането в последния момент на дрехи, които съхнат трудно, не е опция. Планирайте добре прането на работните дрехи, за да могат да изсъхнат преди да ги облечете отново.

Често заради бързане и непреценено време се случва така, че съсипваме работните си дрехи, перейки ги на високи градуси, гладейки ги, за да изсъхнат по-бързо. Планирайте и няма да имате подобни проблеми.

 

Не смесвайте  работно с други дрехи при пране

Честа грешка е да перем заедно всички дрехи, понеже са плътни. Така не само че има опасност да се оцветят взаимно, но и ако са по-замърсени, няма да се изперат добре. Това е особено важно, когато говорим за работни дрехи в дадена сфера. Затова – перете отделно, няма да изразходите кой знае колко повече вода или ток, но ефектът ще бъде различен – чисти дрехи, които да ползвате още дълго.

 

Използвайте закачалки за дрехи, които се мачкат лесно

За да не се мачкат дрехите, които току-що сте изпрали, използвайте закачалки. Това важи с пълна сила за работни блузи, ризи, жилетки, поли, панталони – въобще всичко, което може да закачите. По този начин не само че ще стои изпънато, но и ще съхне по-бързо.

 

Ако имате нужда от избор на работно облекло, не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0887 57 14 07. Фея ЕООД разполага с богат асортимент от качествени работни облекла, подходящи за всеки бизнес. С предлаганите от нас облекла ще изпъква вашата фирмената идентичност. Работните ни облекла, заедно с всички предлагани продукти, са с гарантирани високи стандарти по качество и безопасност по време на труд.