Работно облекло

Блог

Работно облекло за готвачи – специфики и изисквания
17 Май 2019

Професионалните готвачи носят униформа в кухнята, защото следват указанията и правилата за безопасност на своето работно място. Традиционното работно облекло за готвачи е бяло, но все повече ресторанти и професионалисти избират по-тъмни цветове за своя работна униформа. Да следват фирмените указания и правилата за здраве и безопасност. Освен нея, важен елемент от кухненското облекло на професионалиста са подходящи работни обувки, които да предпазват краката в случай на нужда, които същевременно трябва да са удобни заради естеството на работа. Всички знаем, че готвачите стоят прави и са в постоянно движение в рамките на дълги часове, затова е важно да им е удобно.

Като задължителни елемент от работната униформа на готвача са:

  • - престилка

Готварската престилка, заедно с ризата или туниката, трябва да отговарят на определени изисквания, свързани с работната среда и спецификата на работата.

  • - панталони

Все повече професионалисти избират черни панталони, за да не се цапат толкова лесно и същевременно да поддържат добър работен имидж.Освен това следва да бъдат от материя, която се чисти лесно и лека за носене. В кухнята често температурата е висока заради готвенето, така че готвача трябва да има удобни дрехи, които да го предпазват от изгаряния и наранявания и в същото време да бъдат комфортни.

  • - готварски обувки

Както вече казахме, удобната обувка е от съществено значение предвид дългите часове работа на крак. Използването на обувки с удобни подметки ще предпази краката. Има два вида обувки за носене в кухнята – със стоманено бомбе и със запушалка от корк. И двете типа са много удобни и се препоръчват.

  • - готварската шапка

Шапките на готвача се използват за запазване на косата от падане в храната по време на готвене. Те биват 2 вида – тип кърпа от плат, която лесно се почиства и поддържа, и хартиена шапка за еднократна употреба.

Изберете красиво и нестандартно работно облекло за готвачи от Фея ЕООД. Осигурете на вашите служители защита, статус и прекрасен имидж с нашите прекрасни и качествени работни облекла, изработени специално по ваш вкус. Обадете ни се днес и поръчайте!