Работно облекло

Блог

Качествено медицинско работно облекло – откъде да поръчаме?
24 Април 2019

Какво означава медицинското работно облекло да бъде качествено?

Първо, да е изработено от подходящи материали, които да спомагат за ежедневната дейност на лекарите. Тяхната задача е да спасяват човешки животи и трябва да се чувстват комфортно в облеклото си.

Кои материали са подходящи? Всички естествени тъкани, които не създават дискомфорт или алергии, не са изкуствени и не запарват през лятото, а същевременно топлят през зимата.

Второ, да бъде устойчиво на пране. Предвид това, че лекарите прекарват смени по 10-12 часа, понякога дори повече, следва качественото медицинско работно облекло да бъде устойчиво на ежедневно пране, без да губи своите цветови качества.

Трето, за да бъде медицинското облекло качествено, трябва да бъде точно и прецизно изработено. Понякога дори един малко по-дълъг крачол или ръкав може да създаде
неудобство в работата. Затова трябва медицинското работно облекло да бъде прецизно ушито.

Каква е целта на медицинското работно облекло?

  • Да предпазва служителите от замърсявания и наранявания по време на работа;
  • Да ги отличава от останалия персонал в болниците и други болнични заведения;
  • Да създава усещане за общност;
  • Да им е лесно и удобно да практикуват професията си.

Какъв трябва да бъде цветът на качеството медицинско работно облекло?

В лекарската професия за работното облекло се е утвърдил белият цвят като символ на чистота. Но дали наистина той е толкова подходящ за ежедневното медицинско работно облекло?

Поради естеството на работа, най-добре е медицинските екипи да бъдат в тъмната гама. По този начин запазва по-дълго време своята чистота и не се набляга толкова много на
замърсяванията през деня. А и се поддържа още по-лесно.

Откъде да поръчате качествено медицинско работно облекло за вашите служители? Може би се чудите какво да изберете? Може би се нуждаете от малко вдъхновение? На ваше
разположение е фирма Фея ЕООД, която се занимава с производство на работни облекла по ваш вкус. Ще ви съдействат за всичко нужно, за да осигурите на вашите служители качествено медицинско работно облекло в крак с европейските тенденции. Не се колебайте да поръчате и да се доверите на качествени работни облекла от Фея ЕООД, защото е важно вашите служители да се чувстват удобно в дългите работни часове.