Работно облекло

Блог

Как да изберем качествени и удобни работни обувки?
25 Юли 2019

За много хора безопасността и защитата на краката по време на работа са задължителни. За тях подходящите работни обувки са необходимост. Ето защо е важно да бъдат избрани съобразително. За нас от Фея ЕООД е важно служителите в дадени фирми или част от бизнеси да работят в комфортно и качествено работно облекло. Затова създаваме най-доброто на българския пазар вече повече от 20 години. За да помогнем и при избора на обувки за работа, подготвихме няколко важни фактора, които да имате предвид.

На какво да наблегнем при избора на работни обувки?

Комфортът е най-важен

Когато се чувстваме добре, умее да работим ефективно. Може да звучи като клише, но ако се замислим как се чувстват краката ни след 8-часов работен ден и колко ни боли тялото, ще повярваме в това твърдение. Каквито и да са изискванията за вашите работни обувки, с каквито и защити да бъдат спрямо вашата сфера на дейност, важно е да са ви удобни. Защото когато не са, няма да се чувствате добре и съответно няма да успявате да вършите работата си.

Спазвайте изискванията за безопасност

Задължително се съобразете с изискванията за безопасност. Защитете краката си като същевременно изберете комфортни обувки, които отговарят на средата, в която работите. Ако се колебаете дали даден модел е подходящ за дадените условия на работа, по-добре първо се консултирайте. Не правете компромис с цена, качество или безопасност, защото ще ви струва скъпо.

Правилният размер – важен фактор за удобството и комфорта ви

Размерът и формата на краката могат да се променят с времето. Затова никога не трябва да разчитате на определен размер само защото обикновено попадате в него. Различните видове обувки могат да отговарят на различен размер. Причината е във формата им, в номерацията, която използват, дори материалите, от които са направени. Затова, не оставяйте всичко в ръцете на късмета, а пробвайте, дори да сте сигурни кой е вашият номер.

Размерът на работните обувки е много важен, тъй като правилният осигурява по-добър комфорт и помага при постигане на правилна поза и предотвратява болки в гърба и ставите.

Обувките трябва да са ви по мярка. В противен случай краката ви лесно ще се уморят и може да се появят мехури, рани и други.

Когато става дума за безопасност и работни обувки, хората често са склонни да купуват по-голям размер, за да се уверят, че има достатъчно място. Но не забравяйте, че обувките не трябва да са твърде големи или твърде малки. Трябва да има достатъчно място, за да можете свободно да движите пръсти във всички посоки. Убедете се, че няма прекалено много място, тъй като това ще доведе до неудобство и евентуална злополука.

Винаги пробвайте и проверявайте дали дадени чифт работни обувки са ви удобни. Не бързайте, може да ви отнеме време да откриете най-подходящите за вас обувки, но чакането ще си струва!

Ако се нуждаете от ново работно облекло, с радост ще ви помогнем при избора.

Обадете ни се на телефон 088 844 7790.

Очакваме ви!