Работно облекло

Блог

Работни облекла в хотелиерството – какво е важно да знаем?
04 Юни 2021

За стила и статута на хотел можем да съдим по много фактори. Един такъв е облеклото на персонала. Униформите са най-важният показател за гостите, защото показват уважение към труда на всеки в хотелската верига, професионализъм и отговорност.

Практичността е важна по отношение на дизайна на работните облекла на камериерките и другите работещи в хотела.

  1. Какво включва работното облекло на камериерките?

Камериерките следва да имат работна униформа, която да включва риза или блуза, пола или панталон, престилка, подходящи обувки и ръкавици. Понякога е необходимо и защитно оборудване, но невинаги. Важно е да отбележим, че работното облекло следва да бъде от естествени материали, за да осигурява комфорт и удобство на работещия. Също така цветовете и логото по облеклата са важна част от цялостната брандинг стратегия за всеки хотел. Следователно, важно е облеклото на камериерките да съдържа елементи като лого и цветове, характерни за хотела. Така се създава усещане за доверие и приемственост.

Изборът на работни облекла за камериерки и чистачи е важен за имиджа на целия хотел. При избора на стил на работната униформа, не забравяйте за нуждите на работещите. Какво е важно?

  1. Удобство

На важното при избора на работно облекло е да бъде удобно. Това се постига лесно с помощта на подходящ дизайн и качествени материали. Когато служителите имат постоянно движение, осигурете им удобна работна униформа.

  1. Устойчиви платове и материали

Изработването на униформи за служителите на хотел от устойчиви тъкани има много плюсове. От една страна подобни дрехи се мачкат рядко. От друга – издържат дълго и са лесни са поддръжка. Не правете компромис с качеството, защото то ви се отплаща с времето.

  1. Модели за всеки сезон

Погрижете се за здравето на вашите служители. Осигурете им униформи, съобразени със сезоните. Така ще сте сигурни, че вършат работата си пълноценно във всеки един момент.

Не трябва да забравяме, че униформите на камериерките се перат всеки ден заради естеството на работа. Точно по тази причина е изключително важно да бъдат  ушити от качествени материали. Ако търсите решения, свържете се с нас. Ние ще ви помогнем за най-добрия избор.