Работно облекло

Блог

Какво носят готвачите в кухнята? - чеклист
15 Ноември 2019

Започвате работа в кухнята и се вълнувате какво ви предстои? Нуждаете се от удобно работно облекло за готвачи за успешен старт на новото място. Когато работите в гореща и натоварена кухня, има вероятност ежедневно да цапате дрехите си с разливи и пръски от храна.

Разгледайте нашия контролен списък с информация относно задължителните неща в кухнята.

Ризата на готвач: черна или бяла?

Изборът на подходяща риза не е лесен. Повечето работодатели ви позволяват да носите или черно или бяло, но винаги трябва да питате предварително, тъй като в някой ресторанти това е обвързано със специфичен дрескод, който не се нарушава.

Белият цвят се поддържа чисто по-трудно в кухнята, затова все по-често се предпочитат униформи и работни облекла в черно или тъмно синьо. Като важна част от професионалното работно облекло за готвачи ризата трябва да е удобна, за да ви позволява да си вършите работата с лекота.

Панталони: черни, бели, шарени?

Препоръчително е да попитате, преди да купите чифт шарени панталони. Не забравяйте да инвестирате в панталони, които са свободни и торбести, тъй като ще поддържат вашата мобилност и ще ви осигурят нужния въздух.

Шапка или мрежи за коса?

Ако имате дълга коса, важно е да спазвате правилата за здраве и безопасност,и да я държате вързана назад. Така ще си спестите и ситуации от типа на това, че в храната на клиенти е попаднал косъм.

Предварително се консултирайте с вашия работодател какъв тип шапка може да използвате, тъй като има много различни видове.

Мрежата за коса може да ви се стори малко скучна в сравнение с шапките, но върши същата работа Винаги е лесно да държите няколко резервни мрежи в джоб за деня, в който забравите да донесете шапката си.

Удобни и практични работни обувки

За да бъдете най-добрите си в работата, се нуждаете от правилните обувки. Когато работите в кухня, се излагате на риск от приплъзване и дори заливане с горещи течности. Опасностите от остри ножове не са мираж, а дългите часове на крак ще ви изтощят до изнемога.

Най-добрият избор за вас са удобни, устойчиви работни обувки, които ще ви предпазят от препятствията в кухнята. Осигурете си нужния комфорт, докато сте на работа, с подходящите обувки.

Не забравяйте и престилката!

Търсите работно облекло за готвачи за новата Ви работа?

Разгледайте нашите предложения и ни се обадете на телефон 0888 44 77 90, за да изберем заедно най-доброто за Вас!