Работно облекло

Блог

Защитно медицинско облекло – какво не знаем за него?
10 Юни 2020

Защитното медицинско облекло предпазва не само специалистите от патогени, но и техните пациенти, които лесно могат да се заразят с нестерилни дрехи. В много медицински ситуации ще намерите здравни специалисти и някои пациенти, които носят защитна екипировка. Това се налага от естеството на работата. Какви са видовете предпазно медицинско облекло?


Видове защитно медицинско облекло

Съществува разнообразно защитно облекло за покриване на всяка част от тялото. Здравните специалисти избират типа предпазно медицинско облекло въз основа на изискванията на своята работа, опасностите, с които могат да се сблъскат, и изискванията за безопасност.


Основните видове защитни медицински облекла включват:


Медицинска шапка

Медицинките шапки се носят от целия персонал и пациенти в операционна зала и други хирургични или стоматологични кабинети, за да се избегне замърсяване с микроорганизми. Хирургичните медицински шапки задържат косата, подобно на тези, които се използват от работещите в ресторанти и кухни. Медицинските шапки са изработени от лек синтетичен материал или памук за многократна употреба с цел да създават удобство, комфорт и лесна поддръжка на този, които ги носи.


Защитни предпазни очила

Пластмасовите защитни очила покриват очите и областта около тях с цел защита от внезапни пръски на телесни течности, химикали и други материали. Като допълнение към очилата може да се използват и други средства за лично предпазване в зависимост от дейността. Очила със специално предназначение се използват и по време на лазерни хирургични или козметични процедури. Така се предпазва лицето от различни инфекции, химически или физически наранявания.


Медицинска Маска

Маската покрива носа и устата, за да предотврати разпространението на микроби към пациента. Маските също предпазват носителя от прахови частици или заразни организми във въздуха в помещението. Понякога се дават на пациенти, за да намалят излагането им на микроби от медицински работници или посетители. Маските се държат плътно върху лицето чрез тъкани или еластични ленти. Могат да са за еднократна или за многократна употреба.


Медицински Ръкавици

Медицинският персонал носи стерилни ръкавици за еднократна употреба, когато борави с всякакво стерилно хирургическо оборудване и консумативи по време на операция или други процедури. По този начин се избягва замърсяването на оборудването и пациентите с бактерии или други вредни организми. Ръкавиците също предпазват работниците от телесните течности на пациента по време на процедура. Латексовите ръкавици са най-често използваният тип, но хората с алергии към латекс могат да използват други материали


Калцуни

Целта на калцуните е да ограничат пренасянето на микроорганизми и други опасности отвън в стерилни помещения и зали. Подобно на други елементи, част от защитно медицинско облекло, и калцуните са изработени от лек материал. Поставят се върху обувките или директно върху чорапи и са за еднократна употреба.


Медицинска униформа

Сред най-важните елементи от предпазното медицинско облекло са униформите. Те са съобразени с дейностите на съответното медицинско лице, както и с това дали са мъжки медицински облекла или дамски медицински облекла. Практични модели, изработени от естествени материали, се поддържат чисти лесно и помагат на специалистите да се чувстват по- добре в ежедневната си работа, изпълнена със стрес и напрежение, докато спасяват човешки животи.


Поръчайте бързо и лесно медицински работни облекла и лични предпазни средства от Фея

ЕООД. Доверете се на опита и професионализма. Ние сме тук за вас!