Работно облекло

Блог

Лични предпазни средства по време на работа – какво представляват и защо са нужни?
24 Април 2019

Някои сфери на дейност изискват служителите да носят освен работното облекло и лични предпазни средства по време на целия работен процес. Причината е в това, че средата, в която работят, е опасна за тях, и е нужно да се вземат предварителни мерки за здравето.

Какво са лични предпазни средства?

Лични предпазни средства се наричат различни предмети и/или приспособления, нужни на работниците за ежедневната им работа, свързана със защита от вредни влияния в тяхната работна среда. Например, при отстраняване на различни повреди, аварийни ситуации, ремонти и контрол на съдове, работа с химическа или високо токсична апаратура, вредни изпарения и много други.

В тези случаи значението на личните предпазни средства е огромно и то е наложено с цел да бъде предпазен отделния индивиди по време на работа. Най-често те са очила (за предпазване на очите от вредни влияние, пръскане на различни материали и други), ръкавици (при готвачи, лекари и зъболекари, фризьори – с цел да се предпазят от пренасянето на бактерии и др.), шапки, маски, специални каски (за предпазване на главата) и други подобни.

Личните предпазни средства имат функцията:

  • да осигурят безопасна работа за служителя;
  • да отговарят на специфичните изисквания, свързани с дейността на фирмата;
  • да са съобразени със служителя, за да могат да му служат ефективно;
  • да се проследяват и подменят през определен период, за да бъдат ползвани по предназначение.

В кои сфери се налага задължителната употреба на лични предпазни средства?

В зависимост от дейността на работата на съответната фирма личните предпазни средства могат да бъдат употребявани ежедневно, в определени ситуации или много рядко.
Сферите, в които са задължителни заради естеството на работа, са: металургия, в производството и лабораториите, при определени дейности на лекари, стоматолози и други подобни.
Ако ви се налага да поръчате лични предпазни средства за вашите служители, но искате те да подхождат с работното облекло, потърсете Фея ЕООД. От дълги години фирмата се занимава с качествено производство на работни облекла и помага при избора на предпазни средства за вашия бизнес като доказан партньор и професионалист. Не губете време, а осигурете на служителите си подходящо работно облекло и лични предпазни средства, за да бъде работата им спокойна и ползотворна.

За поръчки и въпроси, свържете се с Фея ЕООД на телефон: 0888447790.

Подсигурете вашия бизнес само с най-доброто!