Работно облекло

Блог

Лични предпазни средства – видове и приложение
24 Април 2019

Личните предпазни средства са задължителни за студени, служители, посетители и други хора на местата, където средата не е безопасна. По този начин човек предпазва различни части от тялото си в зависимост от опасността, която крие средата.

Има различни видове лични предпазни средства, които могат да бъдат обособени в следните категории спрямо местата, които защитават:

  • За предпазване на дихателните пътища – различни маски за половината лице или за цялото;
  • За предпазване на очите – очила, изработени от специални материали;
  • Средства за предпазване на слуха – тапи, слушалки и др. подобни.
  • За предпазване на ръцете - ръкавици и специални кремове;
  • Лични предпазни средства за краката – обувки, ботуши с подсилено бомбе от метал, стомана и др.
  • Средства за предпазване на кожата – кремове против изгаряне, дрехи с дълги ръкави, мантии и др.
  • Защита на главата – шлемове, каски, шапки, наметала и др.

Изключения: Ако някои от служителите ви ежедневно работят на определена височина, защото естеството на работа го изисква, нужно е да помислите за подходящи средства за защита, особено през студените зимни месеци.

Средствата за предпазване по време на работа могат да бъдат и такива, които се ползват само в дадена ситуация – при работа с различни химикали, с облъчване и тежки уреди и др.
Много е важно всеки служител да бъде наясно, че задължителното носене на лични предпазни средства по време на работа е негова отговорност.

Всички лични предпазни средства следва да бъдат проверявани и подменяни през определен период от време, съобразен със средата и нуждите на съответното работно място.
За нас във Фея ЕООД безопасността е на първо място в работната среда. Затова съветваме всички работодатели да обърнат внимание на личните предпазни средства на своите служители. Ако е необходимо да бъдат осъвременени, ние ще Ви помогнем. Благодарение на дългия си опит на пазара имаме наблюдение и знаем кое е най-доброто за Вас!

Доверете ни се – обещаваме ви качество, разумна цена и добро отношение.

Потърсете ни на телефон 0887 57 14 07 , за да можем заедно да подберем най-доброто за вашия бизнес!