Работно облекло

Блог

5 често срещани грешки при избора на лятно работно облекло
24 Април 2019

Лятното време е предизвикателство за всички работещи. Високите температури в комбинация с умората на работното място често ни правят невнимателни при избора на лятно работно облекло. Без значение дали работим в офис, в магазин, в склад или в заведение, много от нас допускат тези грешки що се отнася до работното им облекло през лятото. Кои са те и какво рискуваме с тях?

На първо място, работното облекло трябва да бъде съобразено със сезона, но има неща, които се възприемат като етикет и няма как да бъдат нарушени: например, показване на твърде много плът на работното място, неподходяща цветова или стилова комбинация и много други неща.

Когато не спазваме тези неписани правила, рискуваме да бъдем разбрани погрешно, да се изложим и да създадем предпоставка за негативно отношение на работното място. А никой не иска това, нали?

Често срещани грешки при лятно работно облекло при жените

1. Носим чехли или джапанки

Запомнете: чехлите и джапанките са единствено за плажа и басейна, съветват експертите по набиране на персонал. Колкото красиви и удобни да са вашите чехли, не са подходящи за работа, освен ако тя не е на плажа.

2. Къси поли или рокли

Може би с по-късата работна пола или рокля ще се чувствате по-хладно, но това ще ви създаде неприятности в офиса. По протокол вашата пола следва да е поне до коляното, всичко друго е неприемливо по отношение на работата и етикета във фирмата.

3.Прозрачни блузи или с изрязани ръкави

Ако е нормално да носим дрехи, които леко да загатват за плът, съвсем не е така, ако те са прозрачни или твърде изрязани. Ръкавите са важна част от работния етикет в офис или на друго място и не бива да се пренебрегват. Същото важи и за материите, от които се изработват дрехите.

Помнете, че никой няма да ви възприема сериозно, ако носите прозрачна блуза или рокля, докато сте на работа.

Често срещани грешки при лятно работно облекло при мъжете

4. Любимите мъжки сандали

Прието е, че колкото и да ни е топло (особено на краката), трябва да се съобразяваме с етикета.

А той гласи, че изрязаните обувки тип сандали в работна атмосфера създават неприятни асоциации и усещания на всички служители. А и нека не забравяме, че за да показваме краката си, следва да бъдат в добър вид.

5. Пъстри и шарени хавайски ризи

Макар все по-често мъжете да носят ризи без вратовръзка, това не означава, че всяка риза е подходяща за лятно работно облекло. Пъстри и шарени ризи от типа на хавайките са несериозен начин да се появите на работа.

Може би работите в сфера, където вашето лятно работно облекло следва да отговаря на изисквания за безопасност или други характеристики. В този случай Фея ЕООД може да ви
помогне да изберете най-подходящото, с което ще се чувствате комфортно всеки работен ден.

Доверете се на професионалния усет и дългогодишния опит на Фея ЕООД и ни позвънете сега на телефон 088 844 7790.