Работно облекло

Блог

Как да изберем най-добрите материи за работно облекло за готвачи?
14 Май 2020

В ресторантьорския бизнес конкуренцията е голяма. За предприемачите е важно да предложат нещо различно и запомнящо се на своите клиенти, за да дойдат отново. Освен вкусната храна, доброто обслужване, атмосферата и интериора в заведението, важна е и униформата на служителите.

Всеки, който е работил в ресторант, знае колко натоварено и стресиращо е, особено в кухнята. Безупречното облекло е задължително, защото е част от цялостната представа за мястото.

Но добре изглеждащо и удобно работно облекло за готвачи са две различни понятия в общия случай. Често, основната причина за неудобството на дадена униформа се крие в материята.

Кои са най-добрите платове за ушиване на работно облекло за готвачи, сервитьори и персонал на заведение?

Униформи за сервитьори

Най-подходящите материи за ризи на сервитьори са памучните. С тяхна помощ униформата изглежда свежа и чиста по-дълго време, без да се мачка излишно.

Памукът е идеално решение и за панталони и поли, тъй като не създава дразнения на кожата и не спарват. За престилки и елеци също се предпочитат памучни материи, но една идея по-плътни.

Работно облекло за готвачи

Работата на готвача е тежка, стресова и същевременно творческа. Дългите часове на крак в кухнята предполагат удобно облекло и работни обувки, които да създават комфорт. Важно е материалите в униформата и престилката да са от естествени, гъвкави влакна заради топлината в кухнята. Синтетиката не е за предпочитане, защото спарва и създава дискомфорт. Затова най-добре се придържайте към памука.

Бариста и персонала на бара

Баристата и всички останали около бара също трябва да изглеждат и да се чувстват добре. Изборът на класически памучен платнен плат е добро решение, защото осигурява комфорт и се поддържа лесно.

Ние от Фея ЕООД работим дълги години като производители на качествени работни облекла за всяка индустрия. Ако се нуждаете от персонално решение за вашия бизнес, обадете ни се (телефон 088 844 7790 ) и заедно ще изберем най-доброто за вас.