Работно облекло

Блог

Как да изберем най-добрите материи за работно облекло за готвачи?
15 Юни 2020

Всеки, който е работил в ресторант, знае колко натоварено и стресиращо е, особено в кухнята. Безупречното облекло е задължително, защото е част от цялостната представа за мястото. Но добре изглеждащо и удобно работно облекло за готвачи са две различни понятия в общия случай. Често, основната причина за неудобството на дадена униформа се крие в материята. Кои са най-добрите платове за ушиване на работно облекло за готвачи, сервитьори и персонал на заведение?


Униформи за сервитьори

Най-подходящите материи за ризи на сервитьори са памучните. С тяхна помощ униформата на сервитьора изглежда свежа и чиста по-дълго време, без да се мачка излишно. Памукът е идеално решение и за панталони и поли, тъй като не създава дразнения на кожата и не спарват. За престилки и елеци също се предпочитат памучни материи, но една идея по-плътни. Сервитьорски униформи е добре да бъдат в тъмни цветове и да се чистят лесно. Основен аспект е цената на тези униформи, защото често се налага поръчване на големи количества.


Работно облекло за готвачи

Работата на готвача е тежка, стресова и същевременно творческа. Дългите часове на крак в кухнята предполагат удобно облекло и работни обувки, които да създават комфорт. Важно е материалите в униформата на готвача и престилката да са от естествени, гъвкави влакна заради топлината в кухнята. Синтетиката не е за предпочитане, защото спарва и създава дискомфорт. Затова най- добре се придържайте към памука.


Бариста и персонала на бара

Баристата и всички останали около бара също трябва да изглеждат и да се чувстват добре. Изборът на класически памучен платнен плат е добро решение, защото осигурява комфорт и се

поддържа лесно.


Ние от Фея ЕООД работим дълги години като производители на качествени и евтини работни облекла за готвачи и друг помощен персонал в ресторантьорския бизнес. Ако се нуждаете от персонално решение за вашия бизнес, обадете ни се (телефон 088 844 7790 ) и заедно ще изберем най-доброто за вас.