Работно облекло

Блог

4 важни неща от медицинското работно облекло
02 Август 2019

Вашият избор на медицинско работно облекло създава впечатление в пациентите ви, сред колегите ви и специалистите, с които работите. В зависимост от това в коя област от медицината работите и какви са изискванията към вашето облекло, има няколко важни неща, които не трябва да пренебрегвате. И те са свързани единствено с вашия комфорт, а с ефекта от работата ви.

Защото за да ви се доверят пациентите, трябва да изглеждате професионално.

Удобни обувки

Медицинската професия често изисква дълги часове стоене или ходене, което може да бъде трудно. Неудобните обувки в комбинация с дългите часове на крак създават дискомфорт в ходилата, в прасците, в долната част на гърба и предизвикват физическа умора и нервност.

Изберете удобен чифт обувки, които изглеждат професионално отвън, но които осигуряват оптимална грижа за вас. Добрите обувки за дълги смени обикновено са направени така, че да осигуряват максимален комфорт при ходене и липсва на изпотяване.

Медицински туники

Медицинските туники не трябва да бъдат единствено в зелено и синьо. Различни материи, цветове и форми се проектират за удобство на мъжете и жените в тази тежка професия. Дори съществува възможност да се комбинират с друга част от медицинското работно облекло, за да създадат стилен и завършен външен вид. Изборът на деколте също търпи промени като все по-често ставаме свидетели на различни форми – от кръгло към V-образно и преминаващо дори към гърба.

Благодарение на естествените материи, от които се изработват медицинските туники, те са удобни и лесни за поддържане и имат дълъг живот на употреба. Осигурете си комфорт по време на работния ден като поръчате медицински туники по ваш вкус от Фея ЕООД – дългогодишен професионалист при избора на работни облекла.

Водоустойчив часовник

Независимо дали проверявате кръвното налягане на някого, или следите времето за следващия пациент, използвайте водоустойчив часовник. Така няма да се притеснявате, че ще го намокрите и ще спре да работи, докато си миете ръцете или помагате за спешен случай.

Шапка

Някои области на медицинската професия изискват лекарите и сестрите да покриват косата си по време на специфични процедури. Вместо да носят хартиени шапки за еднократна употреба, много медицински специалисти предпочитат цветни шапки от плат. Така придават стил и идентичност на иначе обикновения елемент от работната им униформа.

Изберете подходящо медицинско работно облекло, което ще ви помага да поддържате своя професионален имидж и същевременно ще се фокусирате върху това успешно да се справяте с всекидневните предизвикателства на професията.