Работно облекло

Блог

Мода в кухнята: удобно и ефектно работно облекло за готвачи
20 Септември 2019

Неудобните униформи създават не само дискомфорт на служителя, но често и затрудняват неговата ежедневна работа. Това важи с пълна сила, когато говорим за работно облекло за готвачи. Утвърден като стандарт през 19 век във Франция, традиционният костюм на главния готвач е официален и суетлив ансамбъл от бяло, който включва дълги ръкави, плътни ризи с двоен ред бутони отпред. Макар днес професията да се упражнява и от жени, работното облекло първоначално е било предназначено само за мъже.

Но през последните години много собственици на ресторанти и готвачи приеха нова естетика в професионалните кухни, която е по-малко йерархична, по-удобна и включваща всички форми, размери и подходяща за всички полове. Въпреки, че с развитието на времето, униформата на главния готвач претърпява всякакви промени, днес вместо традиционните кухненски ризи, персонализираните са все по-търсени на пазара. Какво представляват те? Обикновени работни

ризи с малка модификация като избор на тъкани, цветове и стилове, с печат на фирмено име или лого, с избор на бутони, джобове и други дребни детайли, които правят работното облекло на готвача удобно и красиво.

Напоследък всеки ресторант или собственик на хотел иска служителите му да изглеждат по-стилни и модерни. За целта се избират подходящи цветове и тъкани, които освен да бъдат удобни и практични, да загатват за марката, да бъдат като реклама за бранда.

Съвременният работен екип за готвач включва следните елементи:

  • Риза – с все повече възможности за избор на различни цветове, тъкани и детайли;
  • Шапка – с разнообразни варианти по форма, цветове и апликации
  • Работна престилка – почти същата като в миналото, с разлика че и при нея има осъвременяване – цвят, стил, плат и др.
  • Панталони

Това е компонентът, който е претърпял най-много промени. Добавянето на комфорт с помощта на еластични ленти и различни дизайни променят визията и дизайна на този елемент от класическото работно облекло за готвачи, внасяйки естетика и  персоналност.

Съвременните майстори готвачи не се ограничават само до кухнята. Голяма част от тях прекарват време и извън нея, общувайки с клиенти, служители и дори избирайки продуктите,

които ще се приготвят. Все по-често можем да кажем, че готвачите излизат на сцената на културата и взаимодействието с клиенти като създават доверие благодарение на своята

униформа. Тя е много повече от работно облекло за готвачи. Униформата е символ на хигиена, чистота, професионализъм, отговорност и креативност.

Ако търсите за своите служители персонализирани, качествени и различни работни облекла, свържете се с нас. Ние от Фея ЕООД сме производител на работни облекла с доказан дългогодишен опит и помага на бизнеса да срещне очакванията на служителите и клиентите.

Разполагаме с богат асортимент от работни облекла, подходящи за всеки бизнес.

Свържете се с нас за повече информация и поръчки на телефон 0888 44 77 90.