Работно облекло

Блог

Защо памук и полиестер са предпочитаните материали за работно облекло
24 Април 2019

Качественото работно облекло изисква набор от фукнционалности на тъканите. Функционалности, които предлага именно комбинацията между памук и полиестер.

Памукът сам по себе си е дишаща, мека и еластична материя. Специфичното при него е изолиращата му функция. Памукът има способността да задържа хладна температура през летните месеци и топлина през зимните. Това е една от основните причини да е масово предпочитан при изработка на дрехи. Има и други важни причини, обаче, поради които ние избираме памукът за изработката на нашето работно облекло.

Преди всичко, памукът е натурален продукт. В сравнение с останалите тъкани, той не съдържа примеси и химикали, което го прави хипоалергичен, а за нас това е от изключително важно значение. Материята, която предлагаме на своите клиенти трябва да предоставя максимално удобство и 100% безопасност, дори и при риск от алергични реакции. Именно поради тази причина, освен за медицинско работно облекло, памукът е използван и за изработка на марли и превръзки.

Друга важна функцоналност, която търсим в нашите материи е здравина и издържливост на пране. Освен, че памукът отговаря и на тези изисквания, той ни подсигурява и качествено боядисване на работното облекло.

Въпреки всичките му положителни качества, обаче,памукът има и своя недостатък, а именно лесно намачкване. Нашата цел е да предоставим максимално функционално работно облекло и поради тази причина комбинирахме памукът с полиестер.

Обратно на памучната материя, полиестерът не позволява намачкване, което прави работата и подготовката на работното облекло значително по лесна и бърза.

Още една важна особеност, с която допринася полиестерната материя в нашето работно облекло е бързото изсъхване, което често е решаващ фактор при избора на работно облекло. Освен това, полиестерът е лесен за почистване, задържа цвета в материята и не позволява свиване при пране.

Уникалността на комбинацията между тези две материи е, че редом с всички изброени позитиви вследствие съчетаването им, ние можем да постигнем и достъпна цена, на която да ви предложим качественото работно облекло, което търсите.

За поръчки можете да се свържете с нас на 0888 44 77 90