Работно облекло

Блог

Работно облекло в заведение. Подходящи униформи за персонала
18 Октомври 2019

Искате да смените визията и стила на Вашите униформи за следващия сезон? Открийте идеи, които са подходящи за ресторанта и нуждите на вашия персонал. Ролята на униформите за персонала на ресторанта или най-общо казано заведението е много важна. На първо място с нея се идентифицира. Също така защитава имиджа на съответното заведение, което е с уникална марка. Освен това така се насърчава продуктивна работна среда, която следва да отговаря на всички изисквания за безопасност и здраве.

При избора на подходящи униформи за вашия персонал – готвачи, сервитьори и други, важни са материалите, цветовете, комфорта, практичността, поддръжката и посланието, които изпращате.

Униформата на Вашите служители е нещо, което прави работата им по-приятна всеки ден, като в същото време ги предпазва от злополуки, осигурява хигиена в ресторанта и работи по брандирането на фирмата. За да отговорите на всички тези нужди, ние от Фея ЕООД подбрахме списък с няколко идеи-предложения за работни униформи за Вашия персонал.

Различни видове ресторантски униформите

В зависимост от броя и типа служители във Вашия ресторант ще имате нужда от различен тип униформи. Например, за някои от тях ще Ви трябва риза, елек или сако и панталон, а други ще имат нужда само от риза и престилка. По принцип, униформите в ресторантите трябва да варират в зависимост от вида на работата на персонала. Според тази класификация можем да говорим за различните униформи на ресторантите, както следва:

  • Униформи за сервитьори
  • Униформи за бармани
  • Униформа за хостесата
  • Униформа за мениджъра на ресторанта
  • Униформа за касиер, ако имате такъв
  • Униформа за готвач
  • Униформи за работниците, които почистват масите
  • Униформа за мияча
  • Униформи за работници на кухненска линия - тези, които работят със сурова храна, кълцане, обелени плодове и зеленчуци, нарязване на месо.

Разбира се, всички тези видове униформи не трябва да бъдат абсолютно различни, но съобразени с дейностите и задълженията на всеки професионалист от екипа.

Избор на униформа и функционалност – полезни съвети

Дали говорим за сервитьор или готвач, функционалността и стилът на униформата е от голямо значение. Трябва да бъде съчетана с концепцията на ресторанта, но комфортът, който осигурява, е това, което я прави практична. За хората, които сервират, е изключително важно да изглеждат добре пред клиентите. Но за да е спазено това, трябва да се чувстват добре в работното си облекло. Тоест, то да отговаря на техните нужди.

Едва ли някой ще отрече, че ако по униформата на сервитьора има петна от храна, или е захабена и с нечист вид, ще посети отново това заведение. Факт е, че изборът на подходяща униформа за персонала в хранително-вкусовия сектор води до повече клиенти, по-добър имидж на заведението и повече оборот. А това е основното за бизнеса, нали?

Като фирма с дългогодишен опит на пазара за работни облекла, ние от Фея ЕООД с радост ще Ви помогнем да изберете най-доброто за Вашия персонал.

Обадете ни се на телефон 0888 44 77 90 и нека заедно обсъдим Вашите бъдещи униформи за сервитьори, готвачи и кухненски персонал.