Работно облекло

Блог

Приложение на медицинско работно облекло и ползите от него
24 Април 2019

Медицинското работно облекло може и да не е сред най-модерното професионално облекло, но има много причини медицинските професионалисти да го носят. Освен това професионалистите имат възможност да избират различни цветове и кройки, които да подчертаят външния им вид и да изглеждат добре, дори когато спасяват човешки животи.

Защо е нужно специфично медицинско работно облекло?

Служи като лична карта за служителите: Също като бялото сако на лекаря, медицинската униформа прави разпознаваем дадения човек.Тя показва, че даденото лице е специалист в дадена област. В някои случаи цветовете на облеклото разграничават отделите. Например, лекарите биха могли да са в тъмносини екипи, а сестрите – в бели или светлосини. Този вид кодификация подобрява комуникацията и сигурността в лечебното заведение. Същото важи и за помощния персонал и администрацията.

Създава професионална работна атмосфера: Медицинското работно облекло служи като индикатор за професионалната работна атмосфера, в която служителите спазват дадени стандарти на поведение и професионализъм.

Отключва доверие: Пациентите и техните семейства обръщат внимание на това как изглежда медицинският персонал. Те свързват външния вид с индивидуалната надеждност и професионална способност. Създаването на универсален поглед в здравно заведение чрез носенето на подходящо медицинско работно облекло предотвратява ненужни въпроси, свързани с професионализма на дадения служител и неговата компетентност.

Идентифицирайте замърсителите: По време на работа, често служителите се цапат с различни отпадъци. Подходящото медицинско работно облекло ги предпазва и им помагат да идентифицират типа течност и да предприемат мерки за защита.

Лесно почистване: Качествените медицински работни облекла се почистват лесно и издържат дълго време. За справка, потърсете Фея ЕООД – дългогодишен производител на качествени работни и медицински облекла за всеки вкус.

Удобство и комфорт по време на дългите работни смени:

За медицинския персонал е важно да се чувства удобно в работното облекло. Прекарвайки дълги часове в работа, изпълнена с несигурност и стрес, свободните движения и удобството са от първа важност. Платът трябва да е лек, за да диша кожата, материите – естествени, а като допълнения за студените месеци – работни елеци и други аксесоари, които да задържат топлината на тялото.

Изберете качествено и доказано медицинско работно облекло и работни елеци за вашите служители, като се доверите на Фея ЕООД.