Работно облекло

Блог

Удобството да носиш подходящото за теб работно облекло
18 Август 2020

Няма нищо по-хубаво от това да се чувстваш уверено и удобно, докато работиш. Важна роля за това играе работното облекло. Ако не е съобразено със сферата на дейност, може не само да пречи, но и да навреди на здравето, работоспособността и мотивацията на служителя.

Важността на правилното работно облекло не може да се подценява. Всъщност много организации правят значителни инвестиции в работната униформа на своите служители поради убеждението, че предоставянето им на правилното работно облекло ще помогне за подобряване на тяхната производителност по време на работа и по-важното - ще насърчи по-безопасна работна среда.

Независимо от това, имайте предвид, че не всички работни дрехи са създадени еднакво. Въпреки че някои може да намерят подходящи ежедневни дрехи, които да ползва като работни, има някои случаи, при които ще е необходимо предпазно облекло. Това важи най-вече при високорискови работни места, като например тези, които са в областта на строителството.


Кои са най-често срещаните работни облекла, които се предпочитат в повечето сфери?


Работни ризи или тениски

Това е най-често срещаното работно облекло, подходящо за почти всички сфери на дейност. Най-разпространеният материал е памук, който е известен с топлопроводимост, гладкост, издръжливост и възможност за охлаждане през топлите месеци. Работни ризи и/или тениски се използват и като част от работна униформа в комбинация с работни гащеризони, панталони, поли и други в зависимост от дрескода на конкретната фирма.


Облекло с висока видимост

Това е основно предпазно облекло за хора, които работят в тъмна среда или през нощта. Например, ако има пътна конструкция, работниците трябва да носят жилетки с висока видимост, което ще улесни тяхната видимост отдалеч. Този тип работното облекло може да бъде като допълнение или да се предлагат под формата на тениски, якета, работни гащеризони и дори шапки.


Работни гащеризони за всеки сезон

Традиционно работните гащеризони се използват като костюм от една част с цел да се избегнат мръсотията и разливите на опасни течности от тялото. С течение на годините те се развиват и се превръщат в основен елемент за безопасно облекло при различни условия на труд. Работните гащеризони са интегрирани с различни технологии за подобряване на способността на работа и за повишаване на безопасността на работниците. Много от тях дори са проектирани да имат огнеустойчивост. Има и модели, подходящи за всеки сезон, като същевременно предпазват тялото и му осигуряват лесно охлаждане през топлите месеци.

Ако работите на открито, изборът на подходящо работно облекло ще бъде жизненоважно, за да ви бъде осигурена защитата, която ви е необходима от мокрото време. За подобни ситуации се препоръчват подходящи модели на работни гащеризони.

Търсите ли работни облекла и други видове предпазни средства? Вижте при Фея ЕООД – дългогодишен производител на качествени работни облекла с разнообразни решения за всеки бизнес.