Работно облекло

Блог

Какво да носим при работа на строеж
24 Април 2019

Строителните обекти са опасни места. С толкова тежки машини, временни конструкции, работа на височина и опасни материали наоколо, възможността за възникване на инциденти е сериозна. Така че, ако работите или просто посещавате строителен обект, трябва да бъдете снабден с подходящото работно облекло и екипировка.

Има няколко основни правила за това, какво трябва да носите на строителни обекти. Повечето строителни предприемачи въвеждат специфичен дрес код като осигуряват униформа и лични предпазни средства на работниците и на посетителите на обекта. Важно е необходимостта от работно облекло и лични предпазни средства да бъде ясно обозначена и видима за всички посещаващи.

И така, конкретно какво ви е необходимо като работно облекло?

С толкова много тежки товари, движещи се наоколо, краката ви и особено пръстите на краката са изложени на особен риск. Работните обувки ще предпазват краката ви от тежки предмети и удари. В някои случаи е необходима дори употреба на ботуши, със стабилна подметка и допълнителна подкрепа на глезена. Непромокаеми ботуши също могат да предотвратят проникването на вода и прекомерен студ.

Чорапите също са важни, особено при по-студено време. Няколко на брой тънки слоеве или специфични термо-чорапи се препоръчват, за предотвратяване на прекомерно студуване на краката.

Шортите могат да бъдат доста примамлива идея през горещите летни дни, но те обикновено не се препоръчват. Чифт работни дълги работни панталони или полугащеризон обикновено са доста по-подходящи.

Важно е тялото да бъде запазено топло и сухо - приоритет номер едно. Препоръчва се водоустойчив покривен слой, който обаче е дишащ. Ръкавите на работните ризи могат да бъдат дълги или къси, в зависимост от предпочитанията и температурата.

Всички работници на обекта трябва да носят светлоотразителна жилетка или работно облекло с пришити светлоотразителни елементи. С толкова много тежки машини и опасни материали наоколо, е особено важно да бъдете възможно най-видими.

За някои задачи се препоръчва чифт устойчиви ръкавици. Обикновено конкретният модел се избира в зависимост от извършваната работа.

Правилото номер едно за всеки, който работи или посещава строителен обект, е наличието на каска. Това е законово изискване за всички строежи. Различните цветни каски могат да показват йерархия или различни професии на обекта.

Осигуряването на безопасността на работа винаги е приоритет номер едно. Фея ЕООД Ви предлага богат избор от работни облекла.

Потърсете ни на 0888 44 77 90.