Работно облекло

Блог

Корпоративни униформи, които изграждат бранда
18 Юни 2020

Репутацията или по-скоро доверието към дадена компания идва от много неща: от това дали изпълнява обещанията към клиентите, как се грижи за служителите си, какво качество на продуктите предлага и пр. Има обаче един важен елемент, който често се игнорира - работните униформи и обувки. Правилната корпоративна униформа и работни обувки имат уникалната сила да изгради доверие към марката. И така, как работи това? Ето трите прости причини, поради които униформата е важна за репутацията на вашата компания.


Признание

Постоянно носената униформа спомага за незабавно разпознаване на марката на една компания. Когато хората редовно виждат дадено облекло, те го запомнят. Основните принципи на психологията ни казват, че познаването е равно на доверието. Така че отделете време за избор на подходяща униформа и удобни работни обувки, която ще грабва вниманието.


Влияния върху настроението

Униформата ви има силата да влияе положително върху чувствата на клиентите. Искате ли да ви оценяват като професионални и надеждни? Изберете правилното работно облекло, което ще носи това послание.


Очаквания на персонала

Няколко скорошни университетски проучвания са установили, че персоналът, който носи униформи, държи на работодателя си и е с по-добра производителност. Всичко това допринася за разпознаването на марката от клиенти и за спечелване на тяхното доверие към бранда. Сега знаете защо униформата е толкова важна, но как да я използвате ефективно за популяризиране на вашия бранд? Ето топ 5 съвета за използване на корпоративната ви униформа за изграждане на доверие във вашата марка:


1. Наличието на ясен и прост дрескод гарантира, че униформата се носи правилно от всички членове на персонала. Уверете се, че работното облекло е удобно за всички и се съчетава добре с лични предпазни средства и работни обувки.


2. Помислете за цветовете. За да изградите доверие, вашата униформа трябва да съответства на компанията ви. Дали една есенна палитра помага да предадете вашите послания успешно? Или вашата марка се нуждае от по-класически професионална форма? Вие решете.


3. Използвайте вашето лого. Униформа, която клиентите ще разпознаят, почти винаги съдържа фирмени изображения. Внедрете логото си по фин и привлекателен начин, за да се запомни.


4. Вземете отзиви от персонала за това какво си представят. Важно е да се чувстват удобно в работното си облекло, за да бъдат по-добри в извършването на ежедневните си дейности. Помислете какъв вид задължения изпълняват вашите служители и проектирайте униформа, която да съответства на тях.


5. Мислете нестандартно. За да увеличите доверието, униформата ви следва да се откроява от тълпата. Помислете за нови стилове, цветове и шарки - бъдете смели в избора!


За всичко това можем да ви помогнем и ние от Фея ЕООД – дългогодишен производител на качествени работни облекла, огромно разнообразие от работни обувки и лични предпазни

средства за всеки бизнес. Свържете се с нас на телефон 0887 57 14 07.


Всяка година бизнесът харчи много пари за изграждане на репутацията си. Не пренебрегвайте силата на униформата в тази посока! Клиентите трябва да могат лесно да идентифицират вашата марка и да разберат нейните стойности, само като гледат униформа. Даваме ви дума за това, че ако използвате вашата униформа по правилния начин, репутацията ви ще расте!