Работно облекло

Блог

4 основни елемента, свързани с избора на работно облекло в кухнята
21 Юни 2019

Има две основни цели, които трябва да постигнат униформите за хранително-вкусовата промишленост: защита на потребителя и защита на продукта. Ако инциденти на служители или замърсявания с продукти са чест проблем, трябва да помислите за подходящо работно облекло.

За да не се случват инциденти, хигиената да е на ниво и служителите ви да бъдат защитени по време на работа в кухнята, важно е тяхното работно облекло да отговаря на определени

критерии. Представяме ви 4 на брой елемента от работния екип, които са от изключително важно значение за работния процес.

1. Избор на подходяща престилка спрямо дейността

Престилката е задължителен елемент от работното облекло в кухнята. В зависимост от това в кой сектор работите - студена кухня, топла, предястия, десерти, пици и други – изберете

подходящ материал, дължина и форма на вашата престилка. Това че предпазва тялото по време на работа, не значи че не може да бъде и красива. Дизайнът, брандиране и всичко останало оставете на нас. Ние от Фея ЕООД ще се погрижим за всички малки детайли така, че Вашите служители да се чувствам комфортно и безопасно в новите си работни облекла.

2. Подходящи ризи без джобове и панталони за лесно придвижване

Над талията не трябва да има джобове, защото пречат на работния процес. Ако искате да избегнете замърсявания на всяка цена, отървете се от джобовете на униформите. Защо? Защото точно там се съхраняват различни вещи, които биха замърсили продуктите в кухнята. Освен това в джобовете често събираме отпадъци като използвани кърпички, опаковка от храна, ластик за коса, дъвка и др. Тези предмети могат да се окажат сериозни замърсители в кухнята, затова най-добре е въобще да няма джобове на работната риза.

3. Цялостно работно облекло с цел предпазване от нараняване

Дори в кухнята стават инциденти и то доста често. Важно е униформите да бъдат подходящи спрямо условията на труд. Например, дълги ръкави и панталони, когато се работи в близост до фурна или нагорещен котлон, удобни закрити обувки и пр.

Важно е работното облекло да бъде по мярка на служителите, за да им бъде удобно през дългите часове, в които работят. Така ще увеличите производителността им, а това е добре и за бизнеса, нали?

4. Работно облекло от дълготрайни и качествени материали

Уверете се, че доставчикът на вашата униформа за безопасност на храните използва дрехи, създадени от трайни материали. Униформите в хранително-вкусовата промишленост се перат ежедневно, което означава, че ще се появяват доста често в цикъла на пране. Ако дрехите не могат да устоят на ежедневното миене, ще имате нужда от нови или поне от няколко чифта, които да сменяте при нужда. От друга страна, негодните униформи излагат на риск служителите.

Затова се доверявайте само на качествени продукти. Доверете се на Фея ЕООД – дългогодишен производител на най-доброто работно облекло в страната.

Свържете се с нас на телефон 0888 44 77 90 и поръчайте работно облекло за Вашия бизнес!