Работно облекло

Блог

Цялостно работно облекло за готвачи
01 Март 2019

Ние във Фея ЕООД сме перфекционисти. Заедно с тази ни черта, с гордост заявяваме, че почитаме изкуството на кулинарията. В сферата на работното облекло за готвачи сляхме тези две черти и с прецизно старание, изработихме за Вас пълен набор от работно облекло за всички специалисти в сферата на кулинарията.

Артикулите, които предлагаме са изключително функционални и удобни, за да подпомогнат концентрацията и извадят на преден план пълния потенциал на Вашия персонал.

Нека Ви разкажем за нашите артикули като започнем с:

Престилка за готвачи

Престилката на готвача има много важно предназначение. В интерес на истината, често я наричат “щитът на готвача”. Целта на престилката е именно да предпазва ползвателя си от нежелани инциденти, свързани с разливане и изгаряне. Въз основа на това, стандартната дължина на престилката за готвачи е значително по-дълга от останалите. Въпреки това, често се срещат готвачи, които залагат на по-къси престилки, целящи удобство и мобилност, тъй като прекомерната дължина на стандартната работна престилка покрива цялата долна предна част на тялото, от кръста до коляното. Имайки предвид този дискомфорт, ние във Фея ЕООД се постарахме да изработим работни престилки отговарящи на станадртите, но в същото време осигуряващи комфорт и минимализиращи пречките по време на работа.

Панталони за готвачи

Като задължителна част от работното облекло на готвачът, панталонът не е обременен с ред изисквания и стандарти, най-вече откъм цветова гама. Въпреки това, масово готвачи започнаха да залагат на стандартен бял панталон.

Наложеният бял панталон се използва и днес, особено от пекарите. С течение на времето, панталонът започна да се орнаментира. Най-практични и предпочитани се оказаха панталони със сини и бели карета или панталони с черни и бели карета. Тази навлязла тенденция не се дължеше изцяло на модата, а на практичността. Предимството им бе, че малките петна по тях трудно се забелязват.

Докосвайки се до чуждестранната кулинария, нашата прие промени, както последва да се случи и с работното облекло. Готвачи започнаха да предпочитат изцяло цветни готварски панталони като, разбира се, белият далеч не беше отменен.

Днес, можете да разчитате на Фея ЕООД да Ви облече от глава до пети, независимо от цветовите Ви предпочитания.

Куртки

Куртката е неизменна част от амплоато на всеки професионален шеф. Всъщност, всеки представител на професионално обучаващ се персонал, възприема куртката не като работно облекло, а като медал, възнаграждение, защото се предоставя единствено когато бъде заслужена.

Куртката представлява дълго работно облекло, покриващо цялата горна част на тялото. Задължително при нея е двойното предно закопчаване, което трябва да води началото си от врата.

Куртката винаги е с дълъг ръкав, прилежно подгънат в края и старателно закопчан. В много професионални кухни, готвач без закопчан ръкав не се допуска. Причината е рискът, който откопчаният ръкав носи със себе си, а именно нежелателно бутане или закачане на съд, което, само по себе си, може да доведе до по-сериозни последици.

Пълният ни набор от работно облекло за готвачи Ви дава свобода на избор и спокойствие относно качеството, независимо от избора Ви. Фея ЕООД гарантира високото качество на материалите, вложени в работното облекло, както и в методът на изработка.

За повече информация се свържете с наш сътрудник

на 0888 44 77 90