Работно облекло

Блог

Работно облекло за готвачи – чеклист с най-важното
30 Август 2019

Започване на нова работа в кухнята? Трябва Ви подходящо работно облекло за готвачи, с което ще предпазвате тялото си от горещи течности, храна и всичко, свързано с дейността Ви. За да не пропуснете нещо важно, Фея ЕООД изготви специално за Вас списък с най-важните неща, свързани с работното облекло за готвачи.

Риза на готвача: бяла или черна?

Изборът на подходяща риза като част от работното облекло за готвачи не винаги е лесно.

Повечето работодатели Ви позволяват да носите или черна, или бяла, но винаги трябва да питате предварително, защото е възможно в даденото заведение да има правило за цвета. Изборът на цвят се ръководи най-вече от хигиенна гледна точка. Белите ризи се замърсяват много по-лесно, отколкото черните, и е по-трудно да се поддържат чисти. Замислете се за риска от покапване със сос болонезе или доматена супа. В тези случаи се предпочита черна риза.

По-важното в случая обаче не е цветът, а удобството. Ако ризата е изработена от дишащ естествен материал като памука, ще Ви помогне да се чувствате комфортно всеки ден по време на дългите смени.

Панталони: черни, бели, шарени?

За пореден път е препоръчително да попитате работодателите си преди да купите чифт панталони като част от Вашето работно облекло за готвачи. Важно е да Ви бъдат удобни и по мярка, за да не затрудняват движението Ви по време на дългите работни смени.

Препоръчителен съвет – не избирайте панталони с много джобове. Все пак работата в кухнята не е като тази в офиса – задоволете се с най-нужното.

Шапка или мрежа за коса?

Ако имате дълга коса, важно е да спазвате правилата за здраве и безопасност в кухнята. За да не Ви връщат храна, защото има косми в нея, най-добре използвайте шапка или мрежа за коса. Toque blanche (от френски означава бяла шапка) - шапката, за която всеки мисли, когато се опитва да опише как изглежда готвачът. Бялата шапка е популярен фаворит сред работещите в кухнята, защото предпазва главата, създава естетическо усещане и пречи да Ви влизат косми в очите, докато работите. Мрежата за коса също върши работа, макар да не е толкова атрактивна като бялата шапка. Каквото и да изберете, носете го редовно. Така доказвате, че сте истински професионалист.

Устойчиви и удобни обувки

За да сте най-добрият на работното място, трябва да имате правилните обувки. Когато работите в кухня, Вие сте в потенциален риск от хлъзгане и падане. Важно е да държите краката си в безопасност, особено когато има горещи тигани и остри ножове наоколо. Задължително е работните Ви обувки да Ви бъдат по мярка. Само така ще вършат своята функция ефективно.

Разгледайте нашите предложения за работно облекло за готвачи на нашия уебсайт.

Ако сте си избрали нещо различно, с радост ще Ви помогнем то да стане реалност.

Свържете се с нас на телефон 0888 44 77 90, за да изберем най-доброто за Вас!