Работно облекло

Блог

Работно облекло за готвачи – полезно, удобно и ефективно при работа
24 Април 2019

Отделя се много внимание на различните инструменти от ежедневната работа на готвача като добър нож, подходяща дъска и други. Рядко се фокусираме върху нужното работно облекло за готвачи. А то е не просто необходимо, а задължително в кухнята. Битува мнение, че униформата на готвача съдържа твърде много елементи, които не са нужни, но те са задължителни за здравето и безопасността му по време на работа.

От шапката, ризата и престилката до материала за изработване на обувките – всички тези елементи имат огромно значение за работата. Каква е функцията им?

Какви елементи включва работното облекло за готвачи?

Практиката е наложила най-предпочитаните елементи от работното облекло за готвачи да са
следните:

  • Шапка – за да предпазва от наранявания и да не попада коса в храната;
  • Престилка – за предпазване от изгаряния и за по-добра работна хигиена;
  • Работни ръкавици – за по-добра хигиена;
  • Риза и/или Туника – като избор на работно облекло;
  • Специални обувки, които да предпазват краката от нараняване и да са удобни през продължителните работни смени.

Какви са най-подходящите цветове за работно облекло за готвачи?

И цветът има значение при работното облекло за готвачи. Традиционно се избира белият цвят, както и при много други професии. Причината е, че създава усещане за чистота. Но в последно време все повече се налага и черният, защото прикрива мръсотията и придава професионализъм.

А какъв е най-подходящият материал за изработване на работно облекло за готвачи?

Естествените материи са най-предпочитани, защото са леки и комфортни за носене, лесно абсорбират потта в горещата кухня и предпазват от инциденти.

Да си защитен в кухнята – условие номер 1 при работата на готвача

Рядко си даваме сметка, че и кухнята стават инциденти. Множество прибори, остри повърхности, нужда от това да се реагира бързо – всичко това е предпоставка за инциденти.
Затова е важно професионалното работно облекло за готвачи да бъде съобразено най-вече с тяхната безопасност.

Притежавате ли ресторант и/или планувате да откриете такъв? За да осигурите безопасността на вашите професионалисти, изберете работни облекла за готвачи от Фея ЕООД – доказан дългогодишен производител и търговец на качествени работни облекла. Всички продукти отговарят на най-високите стандарти за качество и безопасност при труд.