Работно облекло

Блог

Как да изберем цвета на работното облекло за нашия медицински персонал?
24 Април 2019

Фея ЕООД предлага разнообразие от материи и модели на работни облекла. За имиджа на Вашата фирма е от изключително значение с какви цветове ще бъде асоцииран бизнеса Ви. За Ваше улеснение сме подготвили информация за значението на цветовете.

Всяка индустрия предполага различно по вид и цвят работно облекло. В медицината и фармацията са се утвърдили белите и пастелни цветове, като те могат да варират - розов, син, виолетов, зелен и други. Те олицетворяват чистота и топлота. Много често женските медицински униформи са с прасковен цвят, той символизира женственост, придава топлота и мекота на излъчването. Самият цвят е неангажиращ и е подходящ за всяка възраст и тип жена.

Друг предпочитан цвят при медиците е синият. Той има успокояващ ефект, спомага за регулирането на ритъма на дишане и понижава мускулното напрежение. В този ред на мисли, не е учудващо, че толкова много спортисти също избират именно този цвят за своя екип.

Розовия цвят създава усещане за комфорт и спомага за успокояването на психиката. Ето защо и много представители на женския пол в медицината и фармацията предпочитат точно този цвят за своето работно облекло.

Ако вие предпочитате виолетовия цвят, това изобщо не трябва да ви обезкуражава. Той, както розовия, има свойството да успокоява. Спомага за намаляването на повишеното кръвно налягане. Употребата му се комбинира често с терапии за лечение на заболявания на сърцето. Не трябва обаче да се прекалява с него, тъй като насищането му може да доведе до депресивни състояния.

Зеления цвят е друга алтернатива, която можете да предпочетете за Вашия персонал. Всеобщо е известно, че той успокоява психиката, спомага за подобряването на мигренозни и невралгични състояния. Разновидността на зеления цвят - резеда е добър пример за ненатрапчиво решение което внася хармония и спокойствие.

Фея ЕООД разполага с множество варианти, с които да накарате вашия персонал да се чувства удобно!
Обадете ни се 0888 44 77 90