Работно облекло

Блог

Полугащеризон или гащеризон да изберете за Вашите работници
24 Април 2019

Харесва ли Ви или не, студеното време предстои. Странно ли Ви се вижда в отпускарския летен сезон да подготвяте есенно и зимно работно облекло? Определено не е рано да помислите за това. Застуди ли се, ще трябва да сте сигурни, че Вашите работници се чувстват комфортно и топло, особено работещите на открито. Обикновено има два варианта за запазване на топлината на работниците, полугащеризони с якета или цели гащеризони. Те изглеждат сходно. Основната разликата се състои в това, че целите гащеризони са направени специално за защита от студ. Те са подходящи за работни облекла на открито, като покриват добре всички части на тялото и не позволяват навявания. За разлика от тях комбинацията на полугащеризон с яке е по-подходяща за работа, която предполага както излизане навън, така и прибиране в отоплявано помещение. Вторият вид работно облекло е по-лесно за събличане/обличане на една от частите на комплекта. По този начин работникът би могъл да свали якето в затопленото помещение и да го облече лесно при повторно излизане. Решението кой вид зимно работно облекло е най-подходящо за Вашия екип зависи от работата, която извършвате и останалите условията на труд, които сте осигурили.

Полугащеризоните

Полугащеризоните имат очевидното предимство, че позволяват на работника да сложи няколко слоя дрехи, които да свали при нужда. Това е от съществено значение за осигуряване на комфорт на работното място. Можете да ги комбинирате с различни модели якета, подходящи за сух и дъждовен сезон, като едно от тях е с допълнителна подплата, а друго има водоустойчиви свойства. Полугащеризонът може да бъде носен и без яке през по-топлите дни. Полугащеризоните - част от зимното работно облекло обикновено се изработват от тежък материал, който изолира и защитава тялото.

Гащеризоните

Освен дебелите гащеризони - част от зимното работно облекло, широко се използват и такива, изработени от по-леки материи. Тяхна основна функция е не съхраняване топлината на тялото, а запазване чистотата на дрехите, носени под униформата. Такива се често използвани в лаборатории и научни среди, където стерилността на материалите е от особена важност. Макар да са изключително функционални, те не винаги са много удобни на работника. Ако се затоплите, докато носите гащеризон, единствената ви реална възможност е да го разкопчаете малко, за да разхладите тялото си.

За всички ваши нужди

За да придадете на бизнеса си чист и професионален вид, разчитайте на Фея ЕООД. Ако се колебаете - потърсете ни на 0888 44 77 90. Нашите експерти ще Ви помогнат при избора на работно облекло.