Работно облекло

Блог

Подходящото работно облекло привлича успеха
11 Юли 2019

Доброто първо впечатление в от решаващо значение за наемането на работа. Вашето ниво на успех ще бъде определено от интервюиращ Ви, който ще започне да Ви оценява въз основа на няколко невербални сигнала, като стил на облеклото, цвят, професионализъм и др. Впечатление правят и избора на аксесоари, начина, по който се държите; и степента на контакт с очите, ентусиазма и увереността, която излъчвате по време на интервюто и много други малки детайли.

Облеклото, което сте избрали, е ключов показател за вашето уважение към интервюиращите (и фирмата, която те представляват), както и колко сериозно възприемате ситуацията. Колкото по-добре се обличате, толкова по-сериозно ще обмислят кандидатурата Ви. Същото важи и за работното облекло, което ще подбирате, след като Ви наемат на работа.

След като интервюто е приключило, Вие сте наети на работа, но следва ежедневния проблем – какво да облека? Ние от Фея ЕООД сме дългогодишен производител на работни облекла и специално за Вас изготвихме няколко съвета как да подбирате работното си облекло.

Общи съвети за избора на работно облекло

Ако работите в офис или в институция, вероятно ще Ви се налага да носите професионално и донякъде консервативно работно облекло. Ако работодателят Ви има определени изисквания за цветове, дизайн и други, информирайте се за тях предварително, за да ги покриете с избора Ви на униформа.

Много важно е дрехите, които носите всеки ден (дори да са еднообразни и скучни), да бъдат с добър външен вид. Чистият и спретнат служител е от ключово значение за всеки бизнес, така че не пренебрегвайте това неписано правило.

Изберете подходящи удобни обувки, които да отговарят на облеклото. Спрете се на естествени материи, за да не Ви създават дискомфорт.

По-малко бижута и аксесоари – по-добро впечатление в околните. Това е особено важно, когато работите с външни фирми, клиенти и други и сте част от имиджа на компанията. Съгласете се, че с много шарени бижута едва ли ще Ви възприемат сериозно, дори да сте изпълнителен директор с 10 години трудов стаж.

Косата – сресана и добре подредена. Това важи с пълна сила за дамите. Колкото по-обикновено носите косата си в работна среда, толкова по-професионално ще изглежда тя. В някои професии има специфични изисквания за косата (готвачи, сладкари, хотелиери и др.), с които трябва да се съобразите от гледна точка на хигиената.

Придържайте се към прост, но елегантен стил. Така няма да се притеснявате, че сте нарушили някое правило и ще се чувствате комфортно в работната си униформа.

Специфично работно облекло

Ако работите в сфера, която изисква специфично работно облекло като например работни гащеризони, униформи, медицински работни облекла, работни елеци и други, ние от Фея ЕООД с радост ще Ви помогнем да изберете най-доброто. Обадете ни се на телефон: 0888 44 77 90 и си осигурете удобство и комфорт по време на работа.

Очакваме Ви!