Работно облекло

Блог

Сабото - неизменна част от медицинското работно облекло
24 Април 2019

Работата на медицинските служители е животоспасяваща. Това определя и високата степен на важност на всички инструменти, които използват - тяхното качество и стерилност. Вниманието към чистотата в тази професия не спира до там. Всъщност, от животоспасяващо значение е и медицинското работно облекло. Всяка част от него. От медицинската шапка, до обувките, на които се доверяват медицинските служители. Именно за тези специални обувки, още известни под името “сабо”, ще поговорим днес.

Може би знаете, дори и от филмите, че неправилното медицинско работно облекло, може да предизвика пагубни реакции както у пациента, така и у самия лекуващ/опериращ. Казвайки “медицинско работно облекло”, имаме предвид, цялото видимо облекло на медицинския служител, от глава до пети. Знаете как ако косъм от главата на опериращия, попадне на операционната маса, последиците могат да бъдат фатални. Абсолютно същото важи и за обувките, с които лекуващият влиза в операционната зала. Поради тази причина, в производството на медицинско работно облекло, се въвежда и артикулът “сабо”, който отговаря на всички изисквания на медицинската работна етика и стерилност. Нуждата от специално пригодена обувка към медицинското работно облекло е породена от няколко фактора, които сабо-то покрива безпроблемно, а именно:

Обувки, лесни за обуване и преобуване - обувка-чехъл

Проветриви - специфично при сабото са малките дупчици по цялата горна част на обувката-чехъл. Размерите им са изключително малки, за да предотвратят пряк контакт с външни предмети, за сметка на което са достатъчно на брой, за да предоставят нужния въздух на ходилото;
Естествена кожа - не спарват
Ортопедични

Последната точка от предимствата на сабото, която, всъщност може да бъде определена като животоспасяваща се въвежда от работната етика и тя гласи:

Използване само и единствено в зоната на институцията;

Обувката е тази част от външния вид на човек, която пренася най-много замърсители със себе си и това рядко може да бъде предотвратено. Горепосоченото изискване за носене на сабо, автоматично предотвратява внасянето на замърсители вътре, в лекуващото помещение. По този начин, вероятността от зараза или влошаване на лекувания, вследствие външни фактори, внесени от обувки, се намалява до минимум.

Спокойно можем да наречем сабото - неизменна част от медицинското работно облекло!

Свържете се с нашите сътрудници за повече информация за продукта на 0888 44 77 90