Работно облекло

Блог

Световни тенденции при избора на медицинско работно облекло
24 Април 2019

В миналото медицинските униформи включваха бяла риза с дълги или къси ръкави и бяла пола или панталон. Изборът на цвета не е случаен, защото се акцентира върху чистотата. Добре изглеждащите и чисти униформи далеч не са така функционални за работата на служителите – често до края на работния ден са покрити с всякакви мръсотии, които трудно се почистват и отстраняват. В световен план в забързаното работно ежедневие се налагат медицински работни облекла, които освен че са удобни, имат и естетически качества за техния притежател.

От 1990 г. насам все повече медицински служители заобичаха туниките като част от работната им униформа, защото им дават повече свободна на движение и комфорт. Не след дълго медицинските туники се превръщат в световен тренд при избора на медицинско работно облекло. Все повече сестри ги предпочитат, а цветове, в които можем да ги видим – са все по-пъстри.

Ползи от медицинските туники

  • Комфорт
  • Функционалност
  • Сигурност за пациента и лекаря
  • Подходящи за всеки
  • Световни тенденции при медицинските униформи

Ако се колебаете за ново медицинско работно облекло, помислете над следните неща, които са важни:

1. Материята

Платовете, от които се изработват медицинските облекла, са все по-добри. Позволяват добро ежедневно представяне, отговарящи на нужните изисквания, свързани с безопасността и стила на работа. Например, медицинските туники се перат по-често дори от ежедневното ни облекло. Затова е важно платовете да издържат повече време, а цветове – да не се отмиват или смесват при ежедневна употреба.

2. Комфорт и удобство

За да е удобно вашето работно облекло, трябва да се чувствате така, сякаш него го няма: да не затруднява движенията ви, да не създава излишен дискомфорт и др. Днешните медицински работни униформи са със специален дизайн, който създава комфорт и удобство за работещите в сферата всеки ден. Друг плюс на съвременното медицинско работно облекло е, че позволява на тялото да диша, дори в най-топлите месеци от годината.

3. Цветове и стил

Съвременното медицинско работно облекло кореспондира и с модните тенденции като ги следва цветове и стилово. Униформите са пъстри, с разчупен дизайн, джобове, подходящи за носене на телефон, тефтер, химикалка и други важни елементи.

4. Лесна поддръжка

Все по-лесно е да поддържаме чисти и нови нашите работни облекла, благодарение на съвременните технологии. Медицинските облекла също са изработени от материали, лесни за почистване и ежедневна употреба.

Ако търсите начин да обновите работното си облекло, потърсете услугите на Фея ЕООД – доказан професионалист при избор на качествено работно облекло. Обадете ни се на телефон 088 844 7790 и нека заедно обсъдим различни варианти за вашите работни облекла. Защото работата е приятна, когато се върши с удоволствие, а то идва, когато се чувстваме добре.