Работно облекло

Блог

Лични предпазни средства – важна част от работните униформи
12 Юли 2019

За някои професии е задължително носенето на лични предпазни средства. Благодарение на тях служителят се предпазва от рискове за здравето като си осигурява безопасни условия на труд.

Най-често лични предпазни средства са ръкавици, специални очила, облекла и униформи от специфични материи, обувки, колани, маски и други в зависимост от сферата на дейност.

Как да изберем подходящи лични предпазни средства?

Ако сте част в компания, където е задължително носенето на специфични униформи и лични предпазни средства, то тогава е важно да знаете как да ги подберете. От Фея ЕООД като специалисти в бранша Ви съветваме да имате предвид следните неща при избора:

  • изберете продукти, които са в съответствие с изискванията на Вашата дейност.
  • ако не сте служител, а собственик, подберете оборудване, което подхожда на потребителя - вземете под внимание размера, годността и теглото.
  • ако служителите Ви участват при избора, много по-вероятно е той да бъде успешен.
  • ако едновременно се носят повече от един елемент от ЛПС, уверете се, че те могат да се използват заедно. Например носенето на предпазни очила може да наруши уплътнението на респиратор, което води до изтичане на въздух.

Не забравяйте да обучите и инструктирате хората си как да използват личните предпазни средства (особено ако им е за пръв път). Какво да включва инструктажът? Например покажете им как да премахват ръкавиците, без да замърсяват кожата си. Кажете им защо е необходимо да го правят, кога да използват дадения продукт и какви са неговите ограничения.

Ако се нуждаете от работни облекла за вашите служители, можем да Ви предложим нашите стандартни модели. За по-специални нужни ще Ви изработим индивидуален дизайн на работни униформи по ваш вкус и предпочитания, материи и цветове. Ще се погрижим моделът да бъде подходящ за бизнеса Ви. При нас може да откриете подходящи работни и защитни облекла, работни обувки за следните сфери на дейност:

  • строителство и металургия
  • автомобилостроене и сервизна дейност
  • здравеопазване
  • хранително-вкусова промишленост
  • ресторантьорство и хотелиерство

Свържете се с нас на  0888 44 77 90, за да Ви предложим индивидуални и качествени работни облекла и подходящи лични предпазни средства за вашите служители. Очакваме Ви!