Работно облекло

Блог

Ползи и недостатъци от носенето на униформи
09 Август 2019

Класическите униформи, било то в училища или на работното място, се използват за различни цели: за създаване на общност, като част от брандинга на фирмата, за разграничаване на длъжностите на различните служители и изграждане на  йерархичност, по причини, свързани със здравето и други.

Широко дискутирана е темата дали са необходими униформи на работното място. Тези, които са против идеята да ходят всеки ден с еднакво облекло на работа, обикновено изтъкват доводи като това, че трудно се поддържа една и съща униформа за цяла работна седмица. Освен това донякъде се обезличава работника и му се вменява стил и начин на обличане. Много хора смятат, че униформите са безлични и неудобни. Но това не е така.

Съществуват фирми, които се съобразяват с това какво мислят служителите им и заедно избират работното им облекло. Ние от Фея ЕООД с радост ще помогнем при избора на подходящи униформи по ваш вкус. Обадете ни се на телефон: 0888 44 77 90, за да отговорим на всички ваши изискания.

Ако все още не сте въвели униформите сред служителите във вашия бизнес, нека да разгледаме накратко ползите от тях.

Предимства или ползи от носенето на униформи на работното място

  • създават идентичност на компанията
  • професионализъм за служителите и за фирмата
  • добро първо впечатление
  • равенство
  • повишават продуктивност – редица изследвания доказват това твърдение
  • защита от средата – в кухнята, в лаборатории и др.
  • удобство – не се налага всеки ден да се избират нови дрехи
  • съобразяване със изискванията на индустрията

Цел на носенето на униформи на работното място:

Униформи играят важна роля в организацията. Те действат като идентификационен знак за клиентите, за да забележат  служителите на фирмата. Това е изключително важно в ресторантьорския бизнес. С подходящи униформи, вашите сервитьори, хостеси и други ще бъдат забелязвани от далеч от потенциални клиенти. Освен това служителите са облекчени от постоянното и уморително търсене на нови официални дрехи за всеки работен ден. Така се спестят средства и време. С помощта на подходящи униформи се рекламира марката на бизнеса.

Значение на униформата на работното място:

Не само че униформата ни помага да изглеждаме сплотено и дисциплинирано по време на работа, но и ни прави по-продуктивни. Как? Чисто психологически, когато сме на работа, облечени с определени дрехи, знаем, че фокусът ни е в това да извършим определен набор от задължения. Не се разсейваме и не мислим за други неща.

Има хиляди ползи от носенето на униформи от служители на вашия бизнес. Доверете ни се и нека заедно изберем най-доброто, с което ще се откроите.

Очакваме ви!