Работно облекло

Блог

Съвременното работно облекло за готвачи – модерно, удобно и стилно
04 Юли 2019

Съвременните готвачи прекарват много време не само в кухнята, но и извън нея. Често дори общуват с гостите, с останалия персонал, понякога дори поднасят даден специалитет, не е изключено и сами да пазаруват част от продуктите за специфични ястия. За да изглеждат професионални, да се чувстват добре, за да вършат работата си, се нуждаят от качествено работно облекло за готвачи. С него успяват да отговорят на множеството хигиенни изисквания, да задържат вниманието към себе си, печелейки доверие и да допринесат за развитието на ресторанта.

Съвременната готварска униформа е все по-нестандартна, но това не означава, че не отговаря на изискванията за сигурност и здраве. Най-често тя включва следните елементи (могат да бъдат видоизменение в зависимост от ресторанта, избора на готвача и др.):

Сако: то може да бъде по модел на дадената търговска марка или верига, но също и да е повлияно от променящите се тенденции при униформите за готвачи – замяната на черно и бяло в по-пъстри нюанси. 

Риза: Ризата е основна част от познатото работно облекло за готвачи и обикновено е бяла, от памук. Дизайнът ѝ следва да е удобен и да не затруднява движенията на собственика, помагайки му да издържи дълги часове под напрежение и творчески занимания.

Готварска шапка: Шапката е задължителен елемент от работното облекло на готвача. Тя е гаранция за професионализъм и стил. Все по-често виждаме шапки в пъстри цветове, отколкото познатите ни в черно и бяло. Основната функция е да предпази главата на готвача от нараняване, но също така и да предотврати навлизане на коса в храната.

Престилка: Осъвременена по свой начин, работната престилка на готвача е част от неговата униформа, но все по-често я срещаме като персонализирана, грабваща окото.

Панталони: Това е компонентът, който е взел големи скокове от първоначалното си аз.

Добавяйки към комфорта, използвайки еластични ленти и различни дизайни, от обикновен черен до пъстър и удобен с дизайнерски мотиви, панталонът на готвача не е загубил първоначалната си функция – да предпазва и да създава комфорт в кухнята.

Искате ли да поръчате атрактивно работно облекло за готвачи? Осъвременете униформите на персонала си като се доверите на Фея ЕООД – доказаният професионалист при избора на работни облекла. Обадете ни се на 088 844 7790 и нека заедно изберем нещо свежо и приятно, с което да грабвате погледа на клиентите от раз!