Работно облекло

Блог

Работни престилки – задължителни, удобни, модерни
24 Април 2019

В кои професии е задължително да се носят работни престилки? Къде са предпочитани и с какво престилките днес се различават от тези в миналото?

Готвачи, сервитьори, сладкари, месари, автомонтьори, лаборанти, механици, различни техници и химици и още много други хора в ежедневието си носят престилки с цел да предпазят тялото си от евентуални наранявания в следствие на работата. Как по-точно се случва това?

Работните престилки предпазва гърдите и ръцете от топлината на печките и пръските от кипящи течности в кухнята. Същото важи и при работа в лабораторията, сладкарницата и навсякъде другаде.

Ако е нужно, престилката може да бъде изработена по начин, който да предпазва и ръцете на работника, или да му осигурява топлина (използват се специфични материи за целта).
Престилката е предназначена да предпазва долната част на тялото от случайно разпръснати горещи течности и се носи от кръста до точно под коляното. Не може да е по-дълга, защото би пречила за нормалното движение на човека, който я използва.

Важни правила при ежедневна употреба на престилки:

  • Горната част на престилката е сгъната и завързана около кръста.
  • След това лентите на престилката се поставят под гънките.
  • Престилката се сменя лесно и бързо. Това позволява на готвача да постави чиста престилка, преди да се срещне с клиенти или да влезе в кухнята.

В миналото работните престилки са били основно бели, а функцията им – единствено да предпазва от наранявания. Днес за щастие те са в разнообразни цветове и освен да пазят човек по време на работа, могат да изпълняват и други функции: да бъдат работно облекло на фирмата, да създават усещане за доверие в клиентите, да бъдат допълнение към външния вид на служителя и да го карат да се чувствам комфортно и удобно и да идва на работа с желание.

За да поръчате атрактивни и удобни работни престилки за Вас и Вашите служители, обадете ни се сега (тел. 088 844 7790). Ние от Фея ЕООД обещаваме, че ще Ви помогнем да изберете най-доброто за Вашия бизнес на достъпна цена и с доказано качество!