Работно облекло

Блог

Зимно работно облекло при работа на открито
09 Декември 2020

Зимата носи по-ниски температури, мрачни сутрини и ранно настъпващи вечери. Ако служителите на вашия бизнес работят на открито и ще бъдат изправени пред тези условия почти ежедневно, трябва да помислите за подходящо зимно работно облекло.

Какво трябва да включва то?

Допълнителни слоеве за повече комфорт

Допълнителните слоеве плат от качествени материи са задължителна част от зимното работно облекло. Те помагат за затопляне в студа и са задължителни при хора, които работят на открито. Важно е обаче материите да  бъдат съобразени с типа работа. Например при активни дейности като строителство, работното облекло следва да бъде от естествени материали. Така служителите няма да прегряват, ако се движат много, и ще успеят да се чувстват комфортно и удобно през целия ден.

Комбинирането на различни слоеве като част от зимно работно облекло подобрява условията за работа на вашия персонал като им осигуряват спокойствие и комфорт.

Светлоотразителни елементи

За служители, които работят на открито в студените месеци, е препоръчително да имат светлоотразителни елементи като част от зимното работно облекло. Друг вариант е да осигурите допълнителни светлоотразителни сака или жилетки, които да се обличат върху униформата.

Шапки и ръкавици като част от зимно работно облекло

Важно е да се има предвид, че голяма част от телесната топлина се губи през главата. Така че плътна шапка с подплата е ефективно решение, което намалява риска от измръзване или хипотермия в студените месеци.

През зимата сръчността при работа с ръцете може лесно да се ограничи. Възможно е това да доведе до липса на мобилност и потенциални злополуки. За да се избегне този риск, обмислете да добавите към униформата ръкавици с подплата. Наличието им ще помогне на служителите да поддържат гъвкавостта на ръцете и пръстите и ще се намалят рисковете от случайни наранявания.

Висококачествени работни зимни обувки

Заледяването, ниските температури и честите валежи и снеговалежи водят до мокри повърхности. Това от своя страна носи повишен риск от подхлъзване при пътувания и дейности навън, които пък могат да причинят сериозни наранявания.

За бъдат в безопасност вашите служители по време на зимните месеци, осигурете им висококачествени обувки. Трябва да са здрави и безопасни, непромокаеми и същевременно да държат краката сухи, въпреки условията навън.

Важен елемент от работните обувки е подметката. Тя трябва да е стабилна, да прави добро сцепление с всеки терен и преди всичко да е удобна за този, който я носи.

Осигуряването на топло, безопасно и ефективно зимно работно облекло на вашия екип е от жизненоважно значение при работа на открито за дълги периоди, особено през зимата. Покажете на вашите служители, че тяхното здраве и благосъстояние са на първо място и им помогнете да се чувстват по-комфортно в зимните месеци.

Ако искате да намерите подходящо зимно работно облекло за нуждите на бизнеса Ви, свържете се с нас. Ние от Фея ЕООД ще ви помогнем да направите най-добрия избор. Очакваме Ви!