Работно облекло

Блог

Как работното облекло осигурява сигурността на крайпътните работници
24 Април 2019

Независимо дали е на магистрала или на път с много малко движение, крайпътните работници трябва винаги да разполагат с добре открояващо се работно облекло.

Строителните дейности по пътното платно са пряко свързани с много опасности, като голяма част от тях са обвързани с шофьорите, участващи в движението. Освен от движението по пътната артерия, работниците на пътя са изправени и пред различни опасности в рамките на собствения процес на работа, който извършват. Поради тези и други причини е от особена важност те да разполагат с лесно открояваща се униформа.

Изборът на безкомпромисно работно облекло за крайпътните работници е крачка, която няма терминално да спре всяка трагедия, но е отличен метод за повишаване на безопасността на работниците по пътищата и на физическите лица, работещи в рамките на проекта. Данните от наранявания и смъртни случаи, настъпили вследствие на инциденти с автомобили, показват, че работникът може лесно да се слее в околната среда и да не бъде забелязан. Пазарът на работно облекло предлага униформи, специално проектирани за работници. Защото за тях е жизнено важно да се открояват от заобикалящата ги околна среда и пътна обстановка.

Една от най-големите заплахи за работниците по пътищата са злополуките, причинени от разсеяни шофьори, най-често с мобилни телефони. Националният съвет по безопасност изчислява, че 23% от катастрофите на пътническите автомобили се приписват на говоренето на мобилни телефони и на текстови съобщения. Въпреки че има закони, забраняващи използването на мобилни телефони по време на шофиране, винаги ще има хора, които заобикалят правилата. Доказано е обаче, че когато всички работници на една крайпътна строителна площадка са снабдени с открояващо се работно облекло, това в повечето случаи бързо привлича вниманието на разсеяния водач и той реагира своевременно. Допълнителните изисквания за униформи на работниците по пътя несъмнено добавят още една степен на по-добра сигурност по време на изпълнение на служебните задължения.

Когато въвеждате униформи за работа по пътищата, винаги е добре да сте директни относно причините, поради които работниците трябва да носят искрящите облекла. Когато служителите Ви разберат, че сте загрижен за тяхната безопасност, това естествено ще покаже колко важна е безопасността за вас.
Фея ЕООД предлага на пазара комфортни облекла за работници в различни разцветки, както и светлоотразителни елеци и облекла с отразителна лента.

Гордеем, че можем да предложим на нашите клиенти отлично съотношение на конкурентни цени със завидно качество.

Потърсете ни на 0888 44 77 90 за да Ви разкажем повече.