Полезно
Публикувана в

„За“ и „против“ носенето на работна униформа

„За“ и „против“ носенето на работна униформа
Публикувана в

В съвременния бизнес съществува тенденция за определяне на правила относно работното облекло на служителите. Най-вече в случай на мултинационални корпорации е необходимо работещите да се обличат по определен начин с цел унифициране. При по-малкия и среден бизнес тези правила не важат напълно и често има изключения.

Ако сте прохождащ бизнес или пък търсите начин да промените стратегията си, в следващите редове ще споделим с вас плюсовете и минусите от носенето на работно облекло.

Плюсове за бизнеса от носенето на работно облекло

Носенето на униформи създава усещане за професионализъм в очите на клиенти и конкуренти. В зависимост от сферата на дейност е добре бизнесът да избере свой дизайн на работно облекло, с което ще се представи сред клиентите и конкуренцията.

За да се харесва работното облекло на служителите, важно е то да бъде комфортно и съобразено с нуждите на тези, които ще го носят всеки ден. Само така ще донесе необходимите позитиви за бизнеса, а именно:

  • създаване на професионален облик на фирмата
  • клиентите се чувстват сигурни и се доверяват по-лесно
  • осигурява се комфорт и сигурност на служителите, мотивира ги
  • ефективен маркетингов инструмент.

Недостатъци от униформите в работна среда и решения

Един от често коментираните недостатъци, е че с носенето на определено работно облекло ограничава личната изява на служителите. Изборът на ежедневни дрехи дава възможност за лесното им комбиниране. Само че ако работното облекло е подбрано внимателно, то ще изпълнява всички свои функции: да предпазва, да създава позитивен имидж на компанията и ще се харесва на служителите.

Също така дори и с униформа, има начин служителите да избират какво точно да носят. Например, ако изберете работно облекло от няколко части или в два-три цвят, вашите служители ще имат възможност да избират кое точно да носят. Важно е да им обясните, че с въвеждането на униформа, вие им спестявате редица усилия като подбирането на дрехи всеки ден. За работещите в рискова среда (кухня, лаборатория и други подобни), е задължително облеклото да предпазва от наранявания.

Както видяхме от написаното, позитивите са много повече от негативите. Важно е информацията да бъде добре поднесена пред служителите, за да приемат решението за носене на работно облекло.

Ако търсите качествени работни облекла за вашите служители, свържете се с нас. Ще ви помогнем да изберете най-доброто. Очакваме ви!

Напишете коментар

НАГОРЕ

КОЛИЧКА 0